"BUNDAN AHSEN TAKVİM BULAMAYACAKSINIZ" - TAKVİM RİSALESİ

Derneğimizin hazırladığı "Takvim Risalesi" neşrolundu.

Biz İstiklâl Marşı Derneği’yiz. Dokuz senedir İstiklâl Takvimi neşrediyoruz. Bunu şerefimize sahip çıkmak için yapıyoruz. Çünkü bir yanda gavurların kırık dökük, keyfî ve bize karşı vücut bulan bir dünyanın uzantısı takvimlerini kullanmak zilleti var diğer yanda kendi takvimimizin mânasına bîgâne kalışımız. Biz hem takvimimizi Hicret’le başlattık hem de İstiklâl Marşımızın ilk kelimesini Hicret’e atıfla söyledik, yazdık: “Korkma”. Biz Mekke’den Medine’ye göç etmedik. Zaten göç edecek bir durumumuz da yoktu. Çünkü müşrikler bize Mekke’de Müslüman olarak hayat hakkı tanımadıkları gibi hicret etmemize de göz yummadılar. Hem Rasul-ü Ekrem’in Hz. Ebûbekir ile hem de Hz. Ömer’in tek başına nasıl hicret ettiği bilinir. Biz Mekke’yi fethetmek gâyesiyle Medine’ye hicret ettik. Eğer biz “arz üzerinde Müslümandan daha üstün bir kimse yoktur” davamızdan vazgeçse idik müşrikler zaten her şartta uzlaşmaya hâzır ve nâzırdı. O zaman ne Hicret vuku bulur ne Yesrib Medînetü’n Nebî olur ne de Mekke’yi fethedebilirdik. Bu sebeple Hicret dünya tarihinin en önemli hadisesidir. Hicret’ten 1339 sene sonra Rasul-ü Ekrem’in Sevr mağarasında Hz. Ebûbekir’e söylediği “la tahzen” sözüne atıfla “Korkma” diye başlayan ve “Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl” mısraıyla son bulan İstiklâl Marşımız da davamızdan vazgeçmediğimizin senedidir.

Risalemiz dernek şubelerimizden ve TİYO Yayıncılıktan temin edilebilir.

Risale metinlerine aşağıdaki bağlantı adresinden erişebilirsiniz

Bundan Ahsen Takvim Bulamaycaksınız

(1441 Takvimi'yle beraber adresinize kargo ile gönderilebilir. İrtibat için tiyokitap@gmail.com)

ŞUBE GENEL KURULLARI

İstiklâl Marşı Derneği Şubelerinin Olağan Genel Kurulları Şube Merkezlerinde yapılacaktır.

"Kırk Hadis" Kitabının Yeni Baskısı Çıktı

TİYO Yayıncılığın on dördüncü kitabı “KIRK HADİS” İsmet Özel’in yaptığı radyo konuşmalarından derlenmiştir.

"ON BİR AYIN HİÇBİRİ" Misak-ı Milli İmsakiyeli Ramazan Hediyesi

Ümmet-i Muhammed‘in oruç tutmak suretiyle yekvücut olarak küfre ve bütün kafirlere meydan okuduğu zamandır Ramazan ayı.

Genel Başkanımızın yeni kitabı "Desem Öldürürler, Demesem Öldüm" çıktı.

Derneğimizin ve Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in kitapları artık TİYO'dan çıkıyor!

Son Onüç Senede Yayınlanmamış "İrtica Elden Gidiyor" Kitabının Yeni Baskısı Çıktı

Genel Başkanımız İsmet Özel'in son onüç senede yayınlanmamış olan "İrtica Elden Gidiyor" kitabının gözden geçirilmiş yeni baskısı TİYO Yayınlarından çıktı.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN DÖRDÜNCÜ SAYISI ÇIKTI!

Derneğimizin yayınladığı "Çelimli Çalım" mecmuamızın dördüncü sayısı çıktı.

SAKARYA TEMSİLCİLİĞİMİZ AÇILIYOR, 3 KASIM CUMARTESİ

İstiklâl Marşı Derneği Sakarya Temsilciliği açılıyor.