"BUNDAN AHSEN TAKVİM BULAMAYACAKSINIZ" - TAKVİM RİSALESİ

Derneğimizin hazırladığı "Takvim Risalesi" neşrolundu.

Biz İstiklâl Marşı Derneği’yiz. Dokuz senedir İstiklâl Takvimi neşrediyoruz. Bunu şerefimize sahip çıkmak için yapıyoruz. Çünkü bir yanda gavurların kırık dökük, keyfî ve bize karşı vücut bulan bir dünyanın uzantısı takvimlerini kullanmak zilleti var diğer yanda kendi takvimimizin mânasına bîgâne kalışımız. Biz hem takvimimizi Hicret’le başlattık hem de İstiklâl Marşımızın ilk kelimesini Hicret’e atıfla söyledik, yazdık: “Korkma”. Biz Mekke’den Medine’ye göç etmedik. Zaten göç edecek bir durumumuz da yoktu. Çünkü müşrikler bize Mekke’de Müslüman olarak hayat hakkı tanımadıkları gibi hicret etmemize de göz yummadılar. Hem Rasul-ü Ekrem’in Hz. Ebûbekir ile hem de Hz. Ömer’in tek başına nasıl hicret ettiği bilinir. Biz Mekke’yi fethetmek gâyesiyle Medine’ye hicret ettik. Eğer biz “arz üzerinde Müslümandan daha üstün bir kimse yoktur” davamızdan vazgeçse idik müşrikler zaten her şartta uzlaşmaya hâzır ve nâzırdı. O zaman ne Hicret vuku bulur ne Yesrib Medînetü’n Nebî olur ne de Mekke’yi fethedebilirdik. Bu sebeple Hicret dünya tarihinin en önemli hadisesidir. Hicret’ten 1339 sene sonra Rasul-ü Ekrem’in Sevr mağarasında Hz. Ebûbekir’e söylediği “la tahzen” sözüne atıfla “Korkma” diye başlayan ve “Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl” mısraıyla son bulan İstiklâl Marşımız da davamızdan vazgeçmediğimizin senedidir.

Risalemiz dernek şubelerimizden ve TİYO Yayıncılıktan temin edilebilir.

Risale metinlerine aşağıdaki bağlantı adresinden erişebilirsiniz

Bundan Ahsen Takvim Bulamaycaksınız

(1441 Takvimi'yle beraber adresinize kargo ile gönderilebilir. İrtibat için tiyokitap@gmail.com)

DERNEĞİMİZİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU 13 Ramazan Cumartesi Günü İstanbul'da Toplandı

İstiklâl Marşı Derneği’nin Beşinci Olağan Genel Kurulu 18/05/2019 Cumartesi günü saat 15:00’da derneğimizin İstanbul Şubesinde aşağıdaki gündem ile toplandı.

"SINIF BİLİNCİ - KIŞ" Paneli Yapıldı.

"Sınıf Bilinci" mecmuasının "Kış" nüshasının neşrolunması vesilesiyle tertip edilen panel 4 Şubat Cumartesi günü İstanbul Şubemizde yapıldı.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın Üçüncü Sayısı Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesinin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuamızın üçüncü sayısı çıktı.

"TÜRK OLAMADIYSAN OLDUN AMERİKALI" Kitabının Yeni Baskısı Neşrolundu

"Türk Olamadıysan Oldun Amerikalı” İsmet Özel'in okunurken hem sağdan hem soldan başlanan altı kitabının üçüncüsüdür.

URFA İSTİKLÂL MÜCAHEDESİ

Şanlıurfa şehri Türkiye’nin bir parçası değildir; Türkiye Şanlıurfa’nın büyütülmüş bir hâlidir. Eğer dünyada Türkiye diye bir yer varsa bu, Urfa’nın 780.000 kilometrekareye çıkarılmış/büyütülmüş olmasındandır.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın İkinci Sayısı Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesinin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuamızın ikinci sayısı çıktı.

"TÜRKÜN DİLİ KUR'AN SÖZÜ" Kitabının Genişletilmiş Yeni Baskısı Neşrolundu

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı “Türkçeden İslâm’a Giriş” serimizin ilk kitabı “TÜRKÜN DİLİ KUR’AN SÖZÜ”nün kelimelerin geçtiği ayetlerin ilavesi ile genişletilmiş yeni baskısı neşrolundu.

"SINIF BİLİNCİ - KIŞ"

TİYO’nun "Türkçe’den İslâm’a Giriş" serisinin onuncu kitabı "Sınıf Bilinci"nin Kış nüshası neşrolundu.