"BUNDAN AHSEN TAKVİM BULAMAYACAKSINIZ" - TAKVİM RİSALESİ

Derneğimizin hazırladığı "Takvim Risalesi" neşrolundu.

Biz İstiklâl Marşı Derneği’yiz. Dokuz senedir İstiklâl Takvimi neşrediyoruz. Bunu şerefimize sahip çıkmak için yapıyoruz. Çünkü bir yanda gavurların kırık dökük, keyfî ve bize karşı vücut bulan bir dünyanın uzantısı takvimlerini kullanmak zilleti var diğer yanda kendi takvimimizin mânasına bîgâne kalışımız. Biz hem takvimimizi Hicret’le başlattık hem de İstiklâl Marşımızın ilk kelimesini Hicret’e atıfla söyledik, yazdık: “Korkma”. Biz Mekke’den Medine’ye göç etmedik. Zaten göç edecek bir durumumuz da yoktu. Çünkü müşrikler bize Mekke’de Müslüman olarak hayat hakkı tanımadıkları gibi hicret etmemize de göz yummadılar. Hem Rasul-ü Ekrem’in Hz. Ebûbekir ile hem de Hz. Ömer’in tek başına nasıl hicret ettiği bilinir. Biz Mekke’yi fethetmek gâyesiyle Medine’ye hicret ettik. Eğer biz “arz üzerinde Müslümandan daha üstün bir kimse yoktur” davamızdan vazgeçse idik müşrikler zaten her şartta uzlaşmaya hâzır ve nâzırdı. O zaman ne Hicret vuku bulur ne Yesrib Medînetü’n Nebî olur ne de Mekke’yi fethedebilirdik. Bu sebeple Hicret dünya tarihinin en önemli hadisesidir. Hicret’ten 1339 sene sonra Rasul-ü Ekrem’in Sevr mağarasında Hz. Ebûbekir’e söylediği “la tahzen” sözüne atıfla “Korkma” diye başlayan ve “Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl” mısraıyla son bulan İstiklâl Marşımız da davamızdan vazgeçmediğimizin senedidir.

Risalemiz dernek şubelerimizden ve TİYO Yayıncılıktan temin edilebilir.

Risale metinlerine aşağıdaki bağlantı adresinden erişebilirsiniz

Bundan Ahsen Takvim Bulamaycaksınız

(1441 Takvimi'yle beraber adresinize kargo ile gönderilebilir. İrtibat için tiyokitap@gmail.com)

NAMUSTAN VATAN, VATANDAN NAMUS ÇIKARMAK

Kahramanmaraş Şubemizin 3. Olağan Kurulu dolayısıyla tertip ettiğimiz "Namustan Vatan, Vatandan Namus Çıkarmak" serlevhalı program 16 Şaban 1443 (19 Mart 2022)  Cumartesi günü yapıldı.

URFA İSTİKLÂL MÜCAHEDESİ

Şanlıurfa şehri Türkiye’nin bir parçası değildir; Türkiye Şanlıurfa’nın büyütülmüş bir hâlidir. Eğer dünyada Türkiye diye bir yer varsa bu, Urfa’nın 780.000 kilometrekareye çıkarılmış/büyütülmüş olmasındandır.

Birinci Olağan Genel Kurul Toplantımız Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk olağan genel kurulu, İstanbul’dan ve Anadolu’dan gelen üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE İKİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin İkinci Nüshası neşrolundu.

Son Onüç Senede Yayınlanmamış "İrtica Elden Gidiyor" Kitabının Yeni Baskısı Çıktı

Genel Başkanımız İsmet Özel'in son onüç senede yayınlanmamış olan "İrtica Elden Gidiyor" kitabının gözden geçirilmiş yeni baskısı TİYO Yayınlarından çıktı.

SAKARYA TEMSİLCİLİĞİMİZ AÇILIYOR, 3 KASIM CUMARTESİ

İstiklâl Marşı Derneği Sakarya Temsilciliği açılıyor.

"FAYDASIZ RANDEVU" Neşroldu

Genel Başkanımz Şair İsmet Özel’in Faydasız Yazılar, Bilinç Bile İlginç ve Tavşanın Randevusu kitapları birlikte Faydasız Randevu adıyla TİYO Yayıncılıktan neşroldu.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE SEKİZİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU!

8. nüshamız İsmet Özel’in “Kaçmak İsterken Vuruldu” şiiriyle açılıyor. Devamında bir de şiirin lugatçesi var.