Üyelik

İstiklâl Marşı Derneği üyeliği İstiklâl Marşı’nın 41 mısraının açık ve seçik anlaşılmasını gerektirir. Biz dernek üyeleri aramızdaki anlaşmayı İstiklâl Marşı’na aynı yorumu yüklemeye bağladık. İstiklâl Marşı’nın belli yorumuna bağlanmak bizi birbirimize bağlıyor. Bu yorum keyfîmize geldiği gibi düzenlenmiş veyahut “maksadı aşan” bir yorum değildir. Yorumumuz keyfi olmayışı ve maksadı aşmayışıyla diğer yorumlardan ayrılıyor. Bu demektir ki, biz dernek üyeleri müşterek yorumumuzu takdim ederken Türk ve dünya tarihinin bir ânında doğan bir metni esas aldığımızı gözden ayırmıyoruz. Sözkonusu “ân” millet hayatı bakımından öylesine önemli ve işaret ettiği hedef itibariyle öylesine belirgindir ki yorumumuza İstiklâl Marşı şairinin biyografisinin ve şaire mahsus fikriyatın gölge düşürmesine izin vermiyoruz.

Marşın ilk kelimesi “Korkma!”, son kelimesi “istiklâl”. Bu derneğe gelişimiz korkak, mütereddit, oynak olmayışımızın bir sonucu olsa gerek. İstiklâl Marşı Derneği üyesi vasfı kazanışımızı başlangıcı nasıl yapacağımızı bilmemizle ve nerede duracağımızdan emin olmamızla açıklıyoruz. Yerinde bir harekette bulunduğumuzu iddia ediyoruz. Bulunduğumuz hareket bizi İstiklâl Marşı’nı dinleyenler arasından seçerek, bu marşı söyleyenler arasına kattı. Seçkin konumumuzun yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Bu bilincin ilk tezahürü kendi yerinin 41 mısranın anlaşılması sürecinde “şurası şöyle olsa, daha iyi olurdu” dememeyi akledecek derecede yükseldiğini fark etmektir.

İstiklâl Marşı Derneği’nin hayatiyeti şimdiden, üye “olma” şartlarının üye “kalma” şartlarından nerelerde ayırıldığını bilenlerin titizliğine bağımlı. Birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi bayatlatıp bayatlatmamak hepimizin elindedir. Tüzüğümüz, manifestomuz, etkinliğini onlara bağlı kaldığımız ölçüde hissettirebildiğimiz sözlerimiz, yasalarla belirlenmiş üye olma şartlarımız var. Üye olduk; üye kalmaya liyakatin şartları ne? Üye kalmanın şartı denildiğinde derneğin birçok bakımdan halen bulunduğu durumdan daha üstün bir duruma kavuşması için üyelerden her birinin sunduğu katkıyı akla getiriyoruz.

ÜYELİK HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

1- Üyelik başvuruları şahsen veya posta yoluyla yapılabilir. Sitemizden indirilen üyelik formu, sadece bilgi beyanı için doldurulabilir. (E-posta yoluyla başvuruda bulunanların, üyelik kabul bilgisi kendilerine ulaştırıldıktan sonra, iki adet fotoğraf ile imzalı başvuru formunu dernek adresine göndermeleri gerekmektedir.)

2- Başvurular 30 gün içerisinde cevaplandırılır.

3- Üye aidatı aylık 100 TL’dir.

4- Üyelik formları bilgi@istiklalmarsidernegi.org.tr  adresine gönderilebilir.

Genel Merkez Hesap Numarası:

Vakıfbank / Meşrutyet Şubesi
IBAN: TR620001500158007298393189 (TL)

İstanbul Şubemiz Hesap Numarası:

Ziraat Bankası / Eyüp - Çarşı Şubesi
Hesap no: 47633044-5001 (TL)  IBAN: TR960001000430476330445001

Yurtdışından yapılacak ödemeler için:
Hesap no: 47633044-5002 (USD)
Hesap no: 47633044-5003 (EUR)

Üyelik formunu aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

UyelikFormu.doc UyelikFormu.pdf