NİÇİN BU KİTAP VİTRİNDE DEĞİL - İsmet Özel Himayesinde Panel, 3 Kasım Cumartesi, Sakarya

3 Kasım Cumartesi günü İstiklal Marşı Derneği Sakarya Temsilciliği açılışı basın toplantısının ardından ikindi namazını müteakip Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" kitabının neşri münasebetiyle "Niçin Bu Kitap Vitrinde Değil" serlevhalı panel yapılacaktır.

İki celse halindeki panelde verilen arada İstiklâl Korosu Türk Musikisinden oniki eser icra edecektir.

Hıristiyan takvimine göre 1928’den bugüne Latin yazısıyla Türkçe yazılamayacağını söyleyip kendini bununla bağlı sayan bir tane Türk şairi, edibi, muharriri çıkmadı. Latin yazısı ile en büyük şiirleri yazan İsmet Özel ilk şair Türk olarak Türkçenin Latin yazısı ile yazılamaycağını söyledi ve yazımızı geri alacağız diye de ilan etti. "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" İsmet Özel'in Türk yazısıyla neşredilmiş beşinci kitabıdır.

İlk Şair Türk niçin "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" diyor? Başını örten kız kimdir? Felsefe nedir? Bilmek nedir? Felsefe bilmek nedir? Niçin bir Türk felsefesinden değil Türk filozoflardan bahsediyoruz?  Başını örten kız felsefe bileceğine şiir okusa daha iyi değil mi? İsmet Özel niçin şiir yazmağı askıya aldığı halde başını örten kızların felsefe bilmesinden söz açıyor? Sınıf bilincine ermeden bu suallere cevap vermek mümkün mü?

“Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir” Şair İsmet Özel’in önce Genel Başkan akabinde Fahri Genel Başkan sıfatıyla İstiklâl Marşı Derneği’nin portalinde neşredilen yazılarından müteşekkil beşinci kitabıdır.  Mezkûr kitaplar  İsmet Özel kitapları içinde Of Not Being A Jew ile beraber aleyhinde en çok tedbir alınan kitaplardır. Bunun sebebi bu kitapların sadece muhtevası değil aynı zamanda Türk yazısı ile neşredilmesidir.

Yalnızca Türkiye’de değil bütün dünyada Türklerin kaybettiği her şeyi geri alacağı korkusu yaşanıyor. “Niçin bu kitap?” sualine verilecek cevap bu kitabın niçin vitrinde olmadığının da cevabıdır.

Niçin Bu Kitap
Vitrinde Değil
Panel, 3 Kasım 2018 Cumartesi, İkindi Namazını Müteakip
1.Celse - Konser - 2. Celse
Adapazarı Kültür Merkezi,
Atatürk Blv. No:7 Adapazarı/SAKARYA

"OF NOT BEING A JEW" Kitabının Yeni Genişletilmiş Özel Baskısı Yapıldı

OF NOT BEING A JEW kitabı, vaad edilmiş tüm şiirler ve internet portalımızın "Gün Işığı Şiir Görsün" kısmında neşrolmuş son şiirleri ihtiva eden hitama ermiş özel baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.

"İSTİKLÂL TAKVİMİ 1438" ÇIKTI!

İstiklâl Takvimi’nin 1438 senesine ait nüshası yeni resimleri, dersleri, temrinleriyle neşrolundu.

"TÜRK OLAMADIYSAN OLDUN AMERİKALI" Kitabının Yeni Baskısı Neşrolundu

"Türk Olamadıysan Oldun Amerikalı” İsmet Özel'in okunurken hem sağdan hem soldan başlanan altı kitabının üçüncüsüdür.

"ŞİİR RESİTALİ" ÇIKTI

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in 2011 yılında verdiği Şiir Resitallerinin görüntü kayıtları DVD-Kitap olarak TİYO Yayıncılıktan çıktı.

VATAN YAHUT SİLİSTRE NEŞROLUNDU!

Mecburi Kıraat serimizin ikinci kitabı “Vatan Yahut Silistre” neşrolundu.

1442 RAMAZAN İMSAKİYELERİ NEŞROLUNDU

Ezani saate göre ve şubelerimizin bulunduğu vilayetlerimiz için hazırladığımız imsakiyeleri dernek şubelerimizden temin edebilirsiniz.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın İkinci Sayısı Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesinin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuamızın ikinci sayısı çıktı.