NİÇİN BU KİTAP VİTRİNDE DEĞİL - İsmet Özel Himayesinde Panel, 3 Kasım Cumartesi, Sakarya

3 Kasım Cumartesi günü İstiklal Marşı Derneği Sakarya Temsilciliği açılışı basın toplantısının ardından ikindi namazını müteakip Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" kitabının neşri münasebetiyle "Niçin Bu Kitap Vitrinde Değil" serlevhalı panel yapılacaktır.

İki celse halindeki panelde verilen arada İstiklâl Korosu Türk Musikisinden oniki eser icra edecektir.

Hıristiyan takvimine göre 1928’den bugüne Latin yazısıyla Türkçe yazılamayacağını söyleyip kendini bununla bağlı sayan bir tane Türk şairi, edibi, muharriri çıkmadı. Latin yazısı ile en büyük şiirleri yazan İsmet Özel ilk şair Türk olarak Türkçenin Latin yazısı ile yazılamaycağını söyledi ve yazımızı geri alacağız diye de ilan etti. "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" İsmet Özel'in Türk yazısıyla neşredilmiş beşinci kitabıdır.

İlk Şair Türk niçin "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" diyor? Başını örten kız kimdir? Felsefe nedir? Bilmek nedir? Felsefe bilmek nedir? Niçin bir Türk felsefesinden değil Türk filozoflardan bahsediyoruz?  Başını örten kız felsefe bileceğine şiir okusa daha iyi değil mi? İsmet Özel niçin şiir yazmağı askıya aldığı halde başını örten kızların felsefe bilmesinden söz açıyor? Sınıf bilincine ermeden bu suallere cevap vermek mümkün mü?

“Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir” Şair İsmet Özel’in önce Genel Başkan akabinde Fahri Genel Başkan sıfatıyla İstiklâl Marşı Derneği’nin portalinde neşredilen yazılarından müteşekkil beşinci kitabıdır.  Mezkûr kitaplar  İsmet Özel kitapları içinde Of Not Being A Jew ile beraber aleyhinde en çok tedbir alınan kitaplardır. Bunun sebebi bu kitapların sadece muhtevası değil aynı zamanda Türk yazısı ile neşredilmesidir.

Yalnızca Türkiye’de değil bütün dünyada Türklerin kaybettiği her şeyi geri alacağı korkusu yaşanıyor. “Niçin bu kitap?” sualine verilecek cevap bu kitabın niçin vitrinde olmadığının da cevabıdır.

Niçin Bu Kitap
Vitrinde Değil
Panel, 3 Kasım 2018 Cumartesi, İkindi Namazını Müteakip
1.Celse - Konser - 2. Celse
Adapazarı Kültür Merkezi,
Atatürk Blv. No:7 Adapazarı/SAKARYA

1439 İstiklâl Takvimi Neşrolundu

Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız.

"TÜRK OLMAK" PANELİ KASTAMONU'NDA YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneğinin 12. sene-i devriyesi münasebetiyle Nasrullah Camii'nde okunan mevlid-i şerif ve İstiklâl Marşının ardından "Türk Olmak" serlevhalı panelimiz Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu yapıldı.

"ŞİİR OKUMA KILAVUZU" Yeni Önsözü İle Neşredildi

TİYO Yayıncılığın onuncu kitabı Şiir Okuma Kılavuzu yeni edisyonu ile neşredilmiştir.

İSTİKLÂL MARŞI NASRULLAH CAMİİ'NİN İÇİNDE DEĞİL ANCAK AVLUSUNDA OKUTULDU

Fakat bu sene Nasrullah Camii'nde sadece Mevlid-i Şerifi okuyabildik. Bunu da cami mikrofonlarının görevlilerce kapatıldığı bir ortamda yapabildik.

"FAYDASIZ RANDEVU" Neşroldu

Genel Başkanımz Şair İsmet Özel’in Faydasız Yazılar, Bilinç Bile İlginç ve Tavşanın Randevusu kitapları birlikte Faydasız Randevu adıyla TİYO Yayıncılıktan neşroldu.

İSTANBUL ŞUBEMİZİN 5. OLAĞAN KURULU YAPILDI

İstanbul Şubemizin 5. Olağan Kurulu 9 Şaban 1443 (12 Mart 2022) Cumartesi günü yapıldı.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE İKİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin İkinci Nüshası neşrolundu.

"Kırk Hadis" Kitabının Yeni Baskısı Çıktı

TİYO Yayıncılığın on dördüncü kitabı “KIRK HADİS” İsmet Özel’in yaptığı radyo konuşmalarından derlenmiştir.