NİÇİN BU KİTAP VİTRİNDE DEĞİL - İsmet Özel Himayesinde Panel, 3 Kasım Cumartesi, Sakarya

3 Kasım Cumartesi günü İstiklal Marşı Derneği Sakarya Temsilciliği açılışı basın toplantısının ardından ikindi namazını müteakip Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" kitabının neşri münasebetiyle "Niçin Bu Kitap Vitrinde Değil" serlevhalı panel yapılacaktır.

İki celse halindeki panelde verilen arada İstiklâl Korosu Türk Musikisinden oniki eser icra edecektir.

Hıristiyan takvimine göre 1928’den bugüne Latin yazısıyla Türkçe yazılamayacağını söyleyip kendini bununla bağlı sayan bir tane Türk şairi, edibi, muharriri çıkmadı. Latin yazısı ile en büyük şiirleri yazan İsmet Özel ilk şair Türk olarak Türkçenin Latin yazısı ile yazılamaycağını söyledi ve yazımızı geri alacağız diye de ilan etti. "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" İsmet Özel'in Türk yazısıyla neşredilmiş beşinci kitabıdır.

İlk Şair Türk niçin "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" diyor? Başını örten kız kimdir? Felsefe nedir? Bilmek nedir? Felsefe bilmek nedir? Niçin bir Türk felsefesinden değil Türk filozoflardan bahsediyoruz?  Başını örten kız felsefe bileceğine şiir okusa daha iyi değil mi? İsmet Özel niçin şiir yazmağı askıya aldığı halde başını örten kızların felsefe bilmesinden söz açıyor? Sınıf bilincine ermeden bu suallere cevap vermek mümkün mü?

“Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir” Şair İsmet Özel’in önce Genel Başkan akabinde Fahri Genel Başkan sıfatıyla İstiklâl Marşı Derneği’nin portalinde neşredilen yazılarından müteşekkil beşinci kitabıdır.  Mezkûr kitaplar  İsmet Özel kitapları içinde Of Not Being A Jew ile beraber aleyhinde en çok tedbir alınan kitaplardır. Bunun sebebi bu kitapların sadece muhtevası değil aynı zamanda Türk yazısı ile neşredilmesidir.

Yalnızca Türkiye’de değil bütün dünyada Türklerin kaybettiği her şeyi geri alacağı korkusu yaşanıyor. “Niçin bu kitap?” sualine verilecek cevap bu kitabın niçin vitrinde olmadığının da cevabıdır.

Niçin Bu Kitap
Vitrinde Değil
Panel, 3 Kasım 2018 Cumartesi, İkindi Namazını Müteakip
1.Celse - Konser - 2. Celse
Adapazarı Kültür Merkezi,
Atatürk Blv. No:7 Adapazarı/SAKARYA

Çelimli Çalım'ın On Yedinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on yedinci sayısı "İSTİKLÂL MARŞI’NI ANAYASA’YA KOYMAYANLAR, İSTİKLÂL MARŞI’NDAN ANAYASA ÇIKARAMAYANLAR” manşeti ile çıktı.

"ELHAN-I ŞİTA" Kitapçığı Neşrolundu!

Elhan-ı Şita Türk harfleriyle neşrolundu.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE BİRİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin ikinci merhalesindeyiz. Evvelce Güz, Kış, Bahar, Yaz olarak dört nüsha neşrettiğimiz Sınıf Bilinci’ni bu sene sekiz nüsha neşredeceğiz.

Birinci Olağan Genel Kurul Toplantımız Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk olağan genel kurulu, İstanbul’dan ve Anadolu’dan gelen üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

ÜÇÜNCÜ GENEL KURULUMUZ ANKARA'DA YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği'nin üçüncü olağan genel kurulu 25 Mayıs Cumartesi günü Ankara'daki Genel Merkezimizde yapıldı.

MİLLİ MEVCUDİYETİN PROBLEM OLMAKTAN ÇIKTIĞI BİR TÜRKİYE ANCAK KENDİNE BİR YOL BULABİLİR

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Ramazan Bayramı'nın ikinci günü İstanbul Şubemizdeki bayramlaşma dolayısıyla yaptığı konuşmanın metni. 2 Şevval 1443

"DİL İLE İKRAR" yazı serisi 5 Rebiülahir Cuma günü portalımızda başlıyor.

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel internet portalımızda yeni yazı serisine başlıyor.

"SINIF BİLİNCİ - GÜZ"

Derneğimizin hazırladığı "SINIF BİLİNCİ" kitabının "GÜZ" nüshası neşroldu.