Diline Doladığıdır - 197

1918 yılında Birinci Dünya Savaşı bittiği zaman rönesanstan beri yapılan hazırlık tamamlanmıştı. Birinci Dünya Savaşı bittiği zaman Allenby, evet Selahattin Eyyübi’nin mezarına gelip ayağıyla tekmeleyerek ‘yine geldik Selahaddin’ dedi. Yani 1918 yılında İslam bir siyasi organizasyon ve bir askeri güç olarak tasfiye edilmişti.  İslam’ın askeri bir güç olarak tasfiye edilmediğini biz İstiklal Harbi vererek bütün dünyaya gösterdik. İslam askeri bir güç olarak tasfiye edilmemiştir. Bunu İstiklal Harbi vererek gösterdik ve cumhuriyeti ilan ederek İslam’ın siyasi bir organizasyon olarak tasfiye edilmediğini gösterdik. Yani Türkiye’nin varlığı a’dan z’ye Müslüman varlığıyla müteradiftir. Türkiye yok, Müslüman yok. Türkiye var, Müslüman var. Başka bir izah yoktur. Bunun böyle olmadığını göstermeye çalışıyorlar. Kimler? Bu toprakların Türk toprağı olduğunu inkâra yeltenenler. Türkiye eşittir İslam, İslam eşittir Türkiye… Bu böyle bir şey yok diyenlerin hepsi bizim topraklarımızı Türk toprağı olmaktan çıkarmak isteyenlerdir. Ve bütün Türkiye’de yaşayan insanlara Türklük dediğin zaman Türkiye dışında bir şeyden, İslam dediğin zaman Türkiye dışında bir şeyden bahsederler.

Diline Doladığıdır - 157

Millet hayatının ne olduğunu umursamayan ve olmaması gereken, yani bir geleceği olmasını kendisi için kötü bulan insanların çok etkili olduğu bir toplumda yaşıyoruz.

Diline Doladığıdır - 149

biz eğer yazımızı geri alabilirsek bu her şeyimizi geri aldığımızın da ispatı olacak.

Diline Doladığıdır - 179

Birileri kendilerini bir şekilde göstermeye çalışabilir ama siz hangi tabiattaysanız...

Diline Doladığıdır - 85

 "'Eğer bizi Avrupa Birliği'ne almazlarsa Kopenhag Kriterleri'ni Ankara Kriterleri yapar, yolumuza devam ederiz' demek, 'biz gâvurlaşmaktan asla caymayacağız...

Diline Doladığıdır - 81

 "Biz İstiklâl Marşı Derneği'ni Türkiye'nin varlığının tehlikede olduğu görüşüne sahip olduğumuz için kurduk. Türkiye'nin durumu pek o kadar da kötü değil diyen...

Diline Doladığıdır - 98

Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra İstiklâl Marşı sanki bir vitrin malı gibi algılandı; ne dediğine hiç kimse kulak vermedi.

Diline Doladığıdır - 121

Bizim ana okulundan itibaren bütün tedrisatımız tefessüh etmiştir.

Diline Doladığıdır - 82

 "İstiklal Marşı Derneği, ‘ben Türk değilim, ama bu topraklarda benim de hakkım var’ diyenlerin havalarını alması için kurulmuştur."