Diline Doladığıdır - 197

1918 yılında Birinci Dünya Savaşı bittiği zaman rönesanstan beri yapılan hazırlık tamamlanmıştı. Birinci Dünya Savaşı bittiği zaman Allenby, evet Selahattin Eyyübi’nin mezarına gelip ayağıyla tekmeleyerek ‘yine geldik Selahaddin’ dedi. Yani 1918 yılında İslam bir siyasi organizasyon ve bir askeri güç olarak tasfiye edilmişti.  İslam’ın askeri bir güç olarak tasfiye edilmediğini biz İstiklal Harbi vererek bütün dünyaya gösterdik. İslam askeri bir güç olarak tasfiye edilmemiştir. Bunu İstiklal Harbi vererek gösterdik ve cumhuriyeti ilan ederek İslam’ın siyasi bir organizasyon olarak tasfiye edilmediğini gösterdik. Yani Türkiye’nin varlığı a’dan z’ye Müslüman varlığıyla müteradiftir. Türkiye yok, Müslüman yok. Türkiye var, Müslüman var. Başka bir izah yoktur. Bunun böyle olmadığını göstermeye çalışıyorlar. Kimler? Bu toprakların Türk toprağı olduğunu inkâra yeltenenler. Türkiye eşittir İslam, İslam eşittir Türkiye… Bu böyle bir şey yok diyenlerin hepsi bizim topraklarımızı Türk toprağı olmaktan çıkarmak isteyenlerdir. Ve bütün Türkiye’de yaşayan insanlara Türklük dediğin zaman Türkiye dışında bir şeyden, İslam dediğin zaman Türkiye dışında bir şeyden bahsederler.

Diline Doladığıdır - 51

"Türklük Sünnilik ve Hanefiliktir. Sünni olan 'Türklükle alakam yok' diyemiyor.

Diline Doladığıdır - 152

Türkiye’de yaşayan insanlar Türk topraklarının akıbeti konusunda Türkiye dışında alınmış kararlara katılarak sadece kötü olabilirler.

Diline Doladığıdır - 47

"Bugün gelinen noktada anlaşılmıştır ki, Türkiye'de İslâmcılık doğrudan doğruya Amerika'nın başlattığı ve

Diline Doladığıdır - 158

İstiklâl Marşı'nın bilinmesiyle Türkiye'nin bir mesafe kat edeceğini ya da yalnız mevcudiyetini muhafaza etmekle kalmayıp Türkiye dediğimiz ülkenin aynı zamanda dünyada itibar sahibi bir alan haline geleceğini söylüyoruz.

Diline Doladığıdır - 113

İstiklâl Marşı Derneği, İstiklâl Marşının kabulünü sağlayan meclis ile Lozan’ın kabulünü sağlayan meclisin aynı meclis olmadığını vurguluyor.

Diline Doladığıdır - 19

"Bize dostluk gösterecek olan ancak kendine 'dost olarak Allah yeter' şiarını seçendir.

Diline Doladığıdır - 17

"Hiçbir zaman haklı bir hareketin büyük sayıda destekçisi olmayacaktır. Senin ısrarcı oluşun, senin kavi oluşun konusunda bir