“Cennet Vatan” İstanbul’dur

İstanbul Şubemizin 1. Olağan Kurulu 22.01.2011 Cumartesi günü toplandı.

İstiklâl Marşımızın aslî bestesiyle okunması ile başlayan kurulda mali raporun ve tahmini bütçenin ibra edilmesinin ardından yönetim kurulu, denetim kurulu ve delege seçimleri yapıldı.

Eleştiriler ve teminler bölümünde söz alan Genel Başkanımız İsmet Özel, İstiklâl Marşı Derneği İstanbul Şubesi'nin önemine dair bir konuşma yaptı.

İstanbul Şubesi

“CENNET VATAN”  İSTANBUL’DUR

Genel Başkanımız İsmet Özel, İstiklâl Marşı Derneği’nin Türklerin vatanının Türklerin elinden alınamayacağını göstermek üzere kurulduğunu ifade ederek, asıl derdimizin İstanbul’un bir Türk şehri olarak bütün dünyaya tasdik ettirilmesi olduğunu beyan etti.

İstanbul’un, “Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı” mısraındaki ‘cennet vatan’ olduğuna işaret eden İsmet Özel, elimizden çıkan aslî vatanımız Mekke ve Medine’nin bir gün yeniden Türk şehri olması halinde dahi İstanbul’un feda edilemeyeceğinin bu mısradan anlaşılabileceğini ifade etti. Amerika kıtasının keşfi dahil dünya siyasetindeki hadiselerin en önemlisinin İstanbul’un Türkler tarafından fethi olduğunu ifade eden Genel Başkanımız İsmet Özel, İstanbul Şubesi’nin işinin ne kadar ağır olduğunu bilmesi gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE, BİR SONRADAN GÖRMELER ÜLKESİDİR

Bugün bütün dünyada geçerli olan, ancak bilhassa Türkiye’de devamına dikkat gösterilen işleyişe dikkat çeken İsmet Özel, dünya sisteminin merkezinden gelen talimatları uygulamak mukabili iktidar ve mevkii şeklinde ücret alan birtakım zümrelerle, aşağıdan gelen ve aynı merkezin talimatlarını uygulamaya hazır olduğunu beyan edenlerin sürekli yer değiştirmesi dolayısıyla, Türkiye’nin bir sonradan görmeler ülkesi olduğu izahatında bulundu.

Gerek kalem gerekse mevkii sahibi olarak yer edinmiş olan herkesin, Türkiye’nin feda edilmesi mukabili o yeri edindiğine işaret eden İsmet Özel bu şekilde hareket etmeyenlerin bugün odacılık dahi yapamadıklarını ifade etti. Bir Müslüman’ın, Müslümanlığı sebebiyle dünyayla kavgalı halde olması gerektiğini, dünyayla barışmanın ise Müslümanlıktan imtina etmek demek olduğunu dile getiren Genel Başkanımız İsmet Özel, dünyanın müminlerin hapishanesi ve kâfirlerin cenneti olduğunu hatırlattı.

Seçim neticesinde İstanbul Şubesinin Yönetim ve Denetim Kurullarının asil üyeleri aşağıdaki isimlerden teşekkül etti.

İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu :
Sedat Akyüz
Abdullah Bektaş
Erol Karadoğan
Murat Ural
Oruç Özel
İstanbul Şubesi Denetim Kurulu :
Aydın Bayraktar
D. Celaleddin Kavas
Cemil Tunç

Yeni seçilen yönetim kurulu adına Sedat Akyüz'ün yaptığı konuşma ile 1. Olağan Kurulumuz sona erdi.