"VETO Garbın Âfakına Karşı" Bülteni İnternet Portalımızda Yayınlandı.

İstiklâl Marşı “Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar / Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var” diyor. İstiklâl Marşı, “Garbın Afakı”nın kendini neyle mücehhez gördüğü ve gösterdiği; Türk Milleti’nin ise bu teçhizat karşısındaki üstünlüğünün neye istinat ettiği meselesini merkeze alıyor. Türk Milleti’nin üstünlüğü, onu “Garbın Afakı”na karşı veto salahiyetini haiz kılıyor. Bu salahiyeti neye borçlu olduğumuzu İstiklâl Marşı kırkbir mısraı boyunca tarif ediyor. Bugün bu merkezi meselenin İstiklâl Marşı Derneği’nden başka bir yerde kavranması ve kavratılması imkânı yoktur. İstiklâl Marşı Derneği’nden gayrı dünyadaki hiçbir merkezde veya hiçbir çevrede  “Garbın Afakı” karşısında neyin direniş ve atılım imkânı temin edebileceği meselesi anlaşılamaz ve anlatılamaz.

İstiklâl Marşı Derneği’nin “Peynir Zeytin Özgürlük” ile “Modernlik ve Türklük” adı altında gerçekleştirdiği iki tartışmalı konferans metinlerinin 1433 Ramazan’ı itibariyle matbu hale getirilerek insanların ıttılaına sunulması gayreti o insanlarda bir değişikliğin vuku bulması ihtimalini gözetmekteydi. Şimdi de o sözleri bu sayfalardan okuma imkânı sunuyoruz.  Bu sözler ne kadar çok insana ulaşırsa o kadar iyi mi olacak? Böyle düşünmüyoruz. Bu sözlerin kâfi sayıda insana kavuşması işin tamamıdır. Kâfi sayıda insan tarih boyunca işin tamamını üstlenmiş, yüklenmiş ve hakkını vermiştir. Esas mesele, bu sözlere muhatap olan okuyucuların, kâfi sayıdaki insanlardan biri olabilecek keyfiyette olup olmadıkları meselesidir.

“VETO: Garbın Afakına Karşı” adlı bültenimizi aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

VETO: Garbın Afakına Karşı