Bir Amerikan Dizisinin Son Reklâm Arası

Bir Amerikan Dizisinin Son Reklâm Arası

İstiklâl Marşı bir milletin (adı da belli: Türk Milleti) kendi için, kendi içinde, kendi kendine konuşmasıdır. Şehitlerin, oğullarıyla birlikte okuduğu bu manzum mukabelede üçüncü bir tarafa, muhataba ne bir yer, ne de bir söz hakkı tanınmıştır. Okunan mukabelede, hariçten gazel okumak isteyenler İstiklâl Marşı’ndan ve İstiklâl Harbi’nden bahisle; marşın hem metni hem de isnadını tahrif ederek, hem metni hem de isnadını sansürleyerek kendilerine yer açmaya çalışıyor. İstiklâl Marşı muharriflere karşı, tevhide müstenit yazılmıştır.

Bidayetinden beri muharrifler bozmakla, yerinden etmekle hayat buldu. Bu güruh “biz ıslah edicileriz” tekerlemesini de dillerinden hiç düşürmedi. Tarih boyunca Türklük asla sadakatle, gâvurluk ise aslı tahrif etmekle ikame edildi. Asl olanı o kadar tahrif ettiler ki geri dönüş yolları da çok önceden tahrip oldu. Bütün muharrifler yolsuzdur. Türk Milleti, daha işin başında kitaplarını tahrif edenlerin kendi aralarındaki çekişmelere hiçbir zaman taraf olmadı. Kitaplarına bakmadan onları bertaraf etti. Sahih itikadı gereği onları kendi bâtıl itikat ve ayinleriyle baş başa bıraktı.

Türkiye’de Türk Milleti lehine elinden ve dilinden hiçbir şey sadır olmayanların, bilakis aleyhine tüm imkânları seferber edenlerin bugün reklâmını yaptıkları şey muharref bir marştır. Oynadıkları filmin son bölümüne verdikleri reklâm arası, aynı zamanda 12 yıldır süren kötü Amerikan dizisinin son reklâm arası. Dizi halinde cereyan eden bu çizgi filmin biteceğinden, arkaları gibi akıbetlerinin de karanlık olmasından korkanlar “korkma!” diyerek başlayan bir marştan medet umuyorlar. Nafile! Baştan sona aleyhlerine olmakla beraber, ancak sansürleyerek kullanabildikleri İstiklâl Marşı’nın hiçbir yerinde zannettiklerinin aksine muharriflere yer yok. Gayretleri, çirkinliklerini kapatmak ve Türk Milletinin hoşgörüsünden istifade etmek için. Gönüllüce girdikleri film setini gerçek hayat zanneden avanaklarla, bunun nihayetinde bir kurgu olduğunu bilen uyanıklar arasındaki sokak çekişmeleri İstiklâl Marşı Derneği’ni hiç ilgilendirmiyor. Butlanla malül dillerine dilini bir nebze olsun yaklaştırmayı İstiklâl Marşı’na ihanet sayıyor. Türkiye’ye film çevirenlerin çetelesini tutuyor.

İstiklâl Marşı’nda “izmihlâli olmayan ırk” olarak vasıflandırılan Türk Milletine düşmanlıkla yerlerini muhafaza edenlerin senaryo gereği değil hakikat gereği terzil edilerek defterlerinin dürüleceği gün, Hakk’ın vaat ettiği günlere dâhildir.
 

Durmuş Küçükşakalak

İstiklâl Marşı Derneği İkinci Başkanı