2. Olağan Genel Kurulumuz

Derneğimizin 2.Olağan Genel Kurulu 17.07.2010 Cumartesi günü genel merkezimizde gerçekleştirildi.

Genel kurulumuzda dernek tüzüğümüzün değişikliği görüşülüp, yeni tüzük oy birliği ile kabul edildi. Tüzük değişikliğinin ardından yapılan yönetim kurulu şeçimi, genel başkanlığa tek aday olan İsmet Özel'in ve sunduğu yönetim kurulu adaylarının tüm oyları almasıyla neticelendi.

Yeni yönetim kurulu, İsmet Özel, Durmuş Küçükşakalak, Mustafa Tosun, Halil Özkan, Mustafa Karanfil, Halil Hacıoğlu ve Ufuk Akay'dan; yeni denetleme kurulu ise Erdoğan Turgut, Lütfi Özaydın ve Bahçet S. Doğru'dan oluştu.

Seçimin ardından genel başkanımız İsmet Özel, yeni yönetimi tebrik ederek, yeni dönemde İstiklâl Marşı Derneği'nin çalışmalarının nasıl olacağına dair bir konuşma yaptı.

Genel kurulumuzda alınan bir diğer önemli karar ise genel merkezimizin Ankara'ya taşınması oldu.

Eşref Edip - Mehmet Akif'in Hayatı

Marş Kürsüden okunuyor

Ondan sonra – ufak bir müzakereyi müteakip – Maarif Vekili kürsüye çıkarak büyük bir heyecanla İstiklal Marşını okuyor. Marşın her mısraı, her kıt’ası sürekli alkışlarla karşılanıyor. Meclisi büyük bir heyecan kaplıyor. Abdülgafur Efendi dua ediyor, büyük meclis amin han oluyor.