Hakk’ın Vaadine Konya’nın da Talip Olmasını Bekliyoruz!

İstiklâl Marşı Derneği’nin altıncı sene-i devriye programının ilk kısmı olarak, “Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” adlı belgesel 23 Mart Cumartesi günü Konya’da gösterildi. Program Teşrik Tekbiri, Salavat-ı Şerife ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Deveci belgeselin gösterilmesi öncesinde yaptığı takdim konuşmasında, Derneğin yeni anayasa çalışmaları konusundaki tavrına temas ederek İstiklâl Marşı Derneği’nin 1961 ve 1924 Anayasalarının müdafaasıyla ilgilenmediği gibi, 1982 Anayasası’nı müdafaa gayretinde de olmadığını, ancak bugün yapılacağı söylenen yeni anayasanın, millet hayatını yeniden canlanamayacak şekilde yok etmeye matuf bir çabanın eseri olacağını ifade etti. İstiklâl Marşı Derneği’nin, bu konuda insanları ikaz çabasının bir parçası olarak bu belgeseli hazırladığını dile getirdi.

Mustafa Deveci konuşmasında İstiklâl Marşı Derneği’nin İstiklâl Marşı’nı vitrine koymak, suiistimal ve istismar etmek peşinde olmadığını ifade ederek; Türkiye’de bugüne kadar millete yol açması beklenen her fikriyatın istismar edildiğini hatırlattı. Türkiye’de üretilen sahte bölünmelere işaret eden Deveci, “Türkiye’de ‘Vatanımız olsun da İslâm olmasa da olur!’ diyenlerle ‘Müslüman olalım da vatan şart değil!’ diyenler arasında bir tercihe zorlandık. Bugün bu tercihin iflas ettiği gündeyiz.” dedi. İstiklâl Marşı Derneği’nin bugün Türkiye’de insanlara dayatılan ayrışmayı red ve iptal ettiğini vurgulayan Mustafa Deveci vatan sahibi olmanın Müslümanlığın korunmasından ayrı düşünülemeyeceğinin altını çizdi.

Mustafa Deveci Hakk’ın vaad ettiği günlere liyakat kesbetmenin İstiklâl Marşı Derneği’nin duası olduğunu ifade ederek Konya’nın da bu duaya iştirak etmesini beklediğini beyan etti. Özellikle yakın zamanda vefat etmiş bulunan Tahir Büyükkörükçü Hoca’nın cenazesinde görülen kalabalığın, bu bekleyişini destekler mahiyette, manidar bir hadise olduğuna dikkat çeken Mustafa Deveci, Tahir Büyükkörükçü Hoca’nın her vaazında İstiklâl Marşı’na müracaat ettiğini, onun hüsnü kabul gören şahsiyetinde bu tavrının asli bir yer tuttuğunu hatırlattı.

23 Mart 2013, Konya