İstiklâl Yürüyüşü

Derneğimizin kuruluşunu müteakiben Genel Başkanımız İsmet Özel öncülüğünde ve üyelerimizin katılımıyla haftalık olarak tertip edilen İstiklâl Yürüyüşleri derneğimizin önemli faaliyetlerinden biri olarak öne çıktı. Bir Arap atasözü olan “er-refik, kable’t-tarik” cümlesinin önemine vurgu yapan Genel Başkanımız, İstiklâl Marşı Derneği üyesi olmanın ne anlama geldiğinin üyeler tarafından sarahatle kavranılması meselesinin İstiklâl Yürüyüşlerinin belkemiğini oluşturduğunu ifade ederek ana hatlarıyla şunları söyledi: “Bir yürüyüşün yapılabilmesi için asgari iki şey olması gerekiyor: Yürüyen ve yol. Yol ne olursa olsun, üzerinde yürüyen olmadıkça hiçbir manası yoktur. Dolayısıyla yürüyüşü kimin yapacağı, daha da önemlisi yürüyüşün kiminle yapılacağı önem arz ediyor. Onun için kendimizin ne olduğunu bilmemiz lazım. “İstiklâl Yürüyüşü’nü kim yapacak?” sorusuna “Allah’ın kulu yapacak” diyebiliriz. Ancak Allah’ın kulu olduğunu bilenlerin yapabileceği bir yürüyüş olsa gerek bu… Türkiye’nin istiklâlinin önemli bir şey olması sadece Müslümanların katında geçerlidir… İstiklâl Yürüyüşü’nü bir gayrimüslimin yapma ihtimali yoktur.”