İstiklâl Marşı Derneği'nden VETO!

İstiklâl Marşı Derneği, Hicri 1431 yılı içerisinde tertip ettiği “Peynir Zeytin Özgürlük” ile “Modernlik ve Türklük” serlevhalı tartışmalı konferanslarda yapılan konuşmalardan bir derlemeyi “VETO: Garbın Afakına Karşı” isimli bültende neşrediyor.

İstiklâl Marşımız “Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar / Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var” diyor. İstiklâl Marşı, “Garbın Afakı”nın kendini neyle mücehhez gördüğü ve gösterdiği; Türk Milleti’nin ise bu teçhizat karşısındaki üstünlüğünün neye istinat ettiği meselesini merkeze alıyor. Türk Milleti’nin üstünlüğü, onu “Garbın Afakı”na karşı Veto salahiyetini haiz kılıyor. Bu salahiyeti neye borçlu olduğumuzu İstiklâl Marşı kırkbir mısraı boyunca tarif ediyor. Bugün bu merkezî meselenin İstiklâl Marşı Derneği’nden başka bir yerde kavranması ve kavratılması imkânı yoktur. İstiklâl Marşı Derneği’nden gayrı dünyadaki hiçbir merkezde veya hiçbir çevrede “Garbın Afakı” karşısında neyin direniş ve atılım imkânı temin edebileceği meselesi anlaşılamaz ve anlatılamaz. Yukarıda mezkûr iki toplantıda söylenenler işte bu meseleyi etraflıca ele almak için müracaat edilecek esaslara işaret ediyor.

“VETO: Garbın Afakına Karşı” serlevhalı bültenimizi şubelerimizden, TİYO Yayıncılık'tan temin edebilirsiniz.

 
TİYO
Ankara Cd. Ünal Han. No:21/1
Cağaloğlu - İstanbul
Tel : (212) 511 01 71
tiyoyayinlari@gmail.com

 
Eşref Edip - Mehmet Akif'in Hayatı

Marş Kürsüden okunuyor

Ondan sonra – ufak bir müzakereyi müteakip – Maarif Vekili kürsüye çıkarak büyük bir heyecanla İstiklal Marşını okuyor. Marşın her mısraı, her kıt’ası sürekli alkışlarla karşılanıyor. Meclisi büyük bir heyecan kaplıyor. Abdülgafur Efendi dua ediyor, büyük meclis amin han oluyor.