İstiklâl Marşı, İstiklâl Harbi’ne Takaddüm Eder

Bir derginin İstiklâl Marşı’nı tahrif ederek yayınlaması üzerine başlatılan tartışmayla alakalı olarak 10 Şubat 2011 tarihinde NTV televizyon kanalında yapılan programa Genel Başkanımız İsmet Özel de katıldı. Dergi editörü Yücel Göktürk, açıklamasında dergisinin mizahi bir yaklaşım benimsediğini ifade ederek, İstiklâl Marşı’na kutsallık atfedilmesine itiraz ettiğini söyledi ve şunları ekledi: “Eğer İstiklâl Marşı’nı eleştiren bir metin yazmaya niyetlenseydik bambaşka dizeleri seçerdik. İstiklâl Marşı’nın birçok dizesi bize göre çok problemli.”

Yapılan bu açıklamanın ardından İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı İsmet Özel, dünyadaki üç millî marşın (Alman, Fransız, Türk) kendi milletlerinin varlık şartlarıyla doğrudan alakalı olduğuna işaret ederek İstiklâl Marşı’nın da bunlardan biri olduğunu beyan etti. İsmet Özel’in, Türklerin bir vatan sahibi olmalarında İstiklâl Marşı’nın birinci dereceden rolü olduğuna dikkat çekmesi ve dolayısıyla İstiklâl Marşı’na karşı olan her şeyin İstiklâl Harbi’ne da karşı olduğunu belirtmesi karşısında programın sunucusu Mirgün Cabas’ın yönelttiği “Kronolojik olarak tersten anlatmadınız mı?” itirazı üzerine ise İstiklâl Marşı’nın 1921’de kabul edildiğini hatırlatan İsmet Özel “İstiklâl Marşı İstiklâl Harbi’ne takaddüm eder” dedi. İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı İsmet Özel, İstiklâl Marşı’nın anayasal koruma altında olduğunu ifade ederek, tahrifat hadisesinin savcıları alakadar edebileceğini, burada bir suç olup olmadığı hakkında savcıların mütalaada bulunabileceklerini, kendisinin ise bu hadiseyi ciddiye almadığını beyan etti.
 
İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı İsmet Özel, programa katılan CHP Aydın Milletvekilinin “Emperyalizme karşı ulusal bağımsızlık savaşı verilirken parlamentonun özgürce kabul ettiği İstiklâl Marşı’nın mizah konusu haline getirilmesini kabul edemediği” beyanı üzerine ise şunları söyledi:

“Böyle saçmalık olmaz, bütün dünyada yapılan şey bu programda da oldu: Bizi veba ile kolera arasında seçme yapmaya mecbur ediyorsunuz. Ben İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı’yım. Biz bu derneği, Türkiye’de İstiklâl Marşı’nın rafa kaldırılmış olması sebebiyle kurduk. Biz İstiklâl Marşı’nı raftan indirmek istiyoruz. Şu anda İstiklâl Marşı’nı savunmak CHP’nin hakkı değildir. Yüzü yoktur İstiklâl Marşı’nı savunmaya. Bu marşta ‘Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli / Ebedi yurdumun üstünde benim, inlemeli!’ diyor. CHP on dört sene bu memlekette ezan okutmadı. Onun için İstiklâl Marşı hakkında müsbet bir laf söylemeye CHP’nin hiç hakkı yoktur.

İstiklâl Marşı’na yandan, köşeden hücum ettiği halde ‘Yok ben yapmadım’ falan  diyen insanlara da İstiklâl Marşı hakkında konuşma yetkisi tanınmamalıdır. ‘Kahraman ırkıma bir gül…’ ya da ‘Ebediyyen sana yok ırkıma yok izmihlâl’ mısralarını anlamaktan aciz olarak İstiklâl Marşı’na hücum etmek isteyenler, ‘ırk’ kelimesinin neyi kapsadığını bilmeyen zavallılar bu konuda laf söylemeye yetkili değildir.”
 

Programın video kaydını izlemek için tıklayınız.