"DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK" Çelimli Çalım'ın On Altıncı Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on altıncı sayısı "DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK” manşeti ile neşroldu.

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in bu sayıdaki yazı başlığı da "DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK” şeklinde.

«Milletçe imana talip olmuşsak insanlar arasındaki nizânın sebebine ve gerekçesine mebni şekilde dünlenmemiz lâzım. Nedir dünlenmek? Dünlenmeği bugünlemekten ve yarınsamaktan ayırabilir miyiz? Dil cambazlığından medet umuyoruz. Bunu lisanımız aracılığıyla canımıza can katma yolları tahrip edildiği için yapmak mecburiyetinde kaldık. Durduğumuz yeri ancak dünlenmeği bugünlemekten ve yarınsamaktan ayırmadığımız takdirde kavrayabilmemiz mümkün olacak.»

On altıncı sayımızın diğer yazı başlıkları ise şöyledir:
Durmuş Küçükşakalak, “ TÜRKÜN EVVELİ AHİRİ, TÜRKÇENİN HAKKI BÂTILI”
Gökhan Göbel, “GARANTİLİ OSMANLICILIK”
Lütfi Özaydın, “TAVK”
Mustafa Tosun, “NE OLMAK İSTİYORSAK HENÜZ O DEĞİLİZ, NE OLACAĞIMIZI BİLMİYORUZ; AMA NE İDİYSEK ARTIK O DA DEĞİLİZ”
Dadaşhan Celaleddin Kavas,  “İLK HÂTIR HATRINIZDA MI?”
Muammer Parlar, “TÜRKÜN DÜNÜ TÜRKÜN BUGÜNÜ YA DA TÜRKÜN ENİ TÜRKÜN BOYU”
Salih Gezgiç, “FRENK HİKÂYESİNDE GÖRÜLÜNCE MENŞEVİK, UMRAN YOLUNDA OLUNUVERDİ BOLŞEVİK!..”
Fikret Demir, “MEDİNE VESİKASI’NIN BAKİYESİ TÜRK’ÜN MİSAK-I MİLLİSİDİR
HESABIN KAPANMASI MEKKE ve MEDİNE’NİN FETHİNE MERBUTTUR”
Bünyamin Özdemir, “ÂVÂZ-I ETRÂK
“YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye -16”, Hazırlayan: Gökhan Göbel
Maruf Güner, “İSTANBUL'UN YUNUSLARI”
Oğuz Batıgün, “ORTAK PAZAR YA DA BABA YARISI SAM AMCA”
Seyfullah Köksal, “KÂFİR KAÇTI!”
Abdulhamid Sağır, “SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN PROVASI: MARAŞ ÇETE HARBİ - 1”
“Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı” Bernard Lazare, Tercüme: Serhat Toksöz

KALIN TÜRK Kitabının İlaveli Katmerli Yeni Baskısı

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in KALIN TÜRK kitabının “Gözden Geçirilmiş, Katmerli, İlaveli” yeni baskısı yapıldı.

İSTİKLÂL MARŞI ARŞİVİ

İstiklâl Marşımıza bugüne değin kim, ne gözle bakmış? İstiklâl Marşımız hakkında kim, ne zaman, ne söylemiş, ne yazmış?

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE DÖRDÜNCÜ NÜSHA NEŞROLUNDU!

İstiklâl Marşı Derneği olarak başından itibaren Türk milletinin veba ve kolera arasında tercih yapmak durumunda bırakılmasını kabul etmedik ve dayatılanların tercihmiş gibi sunulmasına karşı biz hep işimize baktık.

HANYALI KONYA - 6. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuamızın altıncı sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Göründüğü Kadar Görülmeyen Tarihi » manşetiyle çıktı.

"ELHAN-I ŞİTA" Kitapçığı Neşrolundu!

Elhan-ı Şita Türk harfleriyle neşrolundu.

"WALDO SEN NEDEN BURADA DEĞİLSİN" Kitabının Yeni Baskısı

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in "WALDO SEN NEDEN BURADA DEĞİLSİN" kitabının yeni kapağı ile yeni baskısı yapıldı.

HANYALI KONYA Mecmuamızın 7. Sayısı Çıktı

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının yedinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan "İsmet Özel’in Hangi Cehennemde Olduğu Kimsenin Umurunda Değilse Benim Hiç Değil" manşetiyle çıktı.

DERNEĞİMİZİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU 13 Ramazan Cumartesi Günü İstanbul'da Toplandı

İstiklâl Marşı Derneği’nin Beşinci Olağan Genel Kurulu 18/05/2019 Cumartesi günü saat 15:00’da derneğimizin İstanbul Şubesinde aşağıdaki gündem ile toplandı.