"DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK" Çelimli Çalım'ın On Altıncı Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on altıncı sayısı "DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK” manşeti ile neşroldu.

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in bu sayıdaki yazı başlığı da "DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK” şeklinde.

«Milletçe imana talip olmuşsak insanlar arasındaki nizânın sebebine ve gerekçesine mebni şekilde dünlenmemiz lâzım. Nedir dünlenmek? Dünlenmeği bugünlemekten ve yarınsamaktan ayırabilir miyiz? Dil cambazlığından medet umuyoruz. Bunu lisanımız aracılığıyla canımıza can katma yolları tahrip edildiği için yapmak mecburiyetinde kaldık. Durduğumuz yeri ancak dünlenmeği bugünlemekten ve yarınsamaktan ayırmadığımız takdirde kavrayabilmemiz mümkün olacak.»

On altıncı sayımızın diğer yazı başlıkları ise şöyledir:
Durmuş Küçükşakalak, “ TÜRKÜN EVVELİ AHİRİ, TÜRKÇENİN HAKKI BÂTILI”
Gökhan Göbel, “GARANTİLİ OSMANLICILIK”
Lütfi Özaydın, “TAVK”
Mustafa Tosun, “NE OLMAK İSTİYORSAK HENÜZ O DEĞİLİZ, NE OLACAĞIMIZI BİLMİYORUZ; AMA NE İDİYSEK ARTIK O DA DEĞİLİZ”
Dadaşhan Celaleddin Kavas,  “İLK HÂTIR HATRINIZDA MI?”
Muammer Parlar, “TÜRKÜN DÜNÜ TÜRKÜN BUGÜNÜ YA DA TÜRKÜN ENİ TÜRKÜN BOYU”
Salih Gezgiç, “FRENK HİKÂYESİNDE GÖRÜLÜNCE MENŞEVİK, UMRAN YOLUNDA OLUNUVERDİ BOLŞEVİK!..”
Fikret Demir, “MEDİNE VESİKASI’NIN BAKİYESİ TÜRK’ÜN MİSAK-I MİLLİSİDİR
HESABIN KAPANMASI MEKKE ve MEDİNE’NİN FETHİNE MERBUTTUR”
Bünyamin Özdemir, “ÂVÂZ-I ETRÂK
“YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye -16”, Hazırlayan: Gökhan Göbel
Maruf Güner, “İSTANBUL'UN YUNUSLARI”
Oğuz Batıgün, “ORTAK PAZAR YA DA BABA YARISI SAM AMCA”
Seyfullah Köksal, “KÂFİR KAÇTI!”
Abdulhamid Sağır, “SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN PROVASI: MARAŞ ÇETE HARBİ - 1”
“Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı” Bernard Lazare, Tercüme: Serhat Toksöz

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE ALTINCI NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin yeni nüshası neşrolundu. Bu cümleyi "Sınıf Bilinci’nin yeni muskası" diye kursak yadırganacaktı. Halbuki muska kelimesi nüshanın dilimizde aldığı başka bir şekildir.

Kalın Türk'ün Yeni Baskısı Yapıldı

Genel Başkanımızın "KALIN TÜRK" kitabının gözden geçirilmiş yeni baskısı TİYO Yayınları'ndan çıktı.

TEKNE KAZINTISI NEŞROLUNDU!

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in okurken hem sağdan hem soldan başlanan kitaplarının dokuzuncusu olan “TEKNE KAZINTISI" neşrolundu.

HANYALI KONYA - 5. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının beşinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Neresindeyi(z)m ?» manşetiyle çıktı.

HER FERDİMİZE İSTİKLÂL

Hıristiyan takvimine göre 1942 yılında bağımsız kelimesi müstakil kelimesi yerine teklif edilince Refik Halid "Bağımsız denilince göz önüne ipini koparmış yahut henüz ipi takılmış haşarı bir at veya keçi geliyor." demişti.

"RASULÜ EKREM SÖYLEDİ İŞİTEN TÜRK OLDU" Neşrolundu

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı Türkçe’den İslâm’a Giriş serisinin üçüncü kitabı olan ve dört ciltten müteşekkil “Rasulü Ekrem Söyledi İşiten Türk Oldu” neşrolundu.

"Kırk Hadis" Kitabının Yeni Baskısı Çıktı

TİYO Yayıncılığın on dördüncü kitabı “KIRK HADİS” İsmet Özel’in yaptığı radyo konuşmalarından derlenmiştir.