"DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK" Çelimli Çalım'ın On Altıncı Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on altıncı sayısı "DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK” manşeti ile neşroldu.

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in bu sayıdaki yazı başlığı da "DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK” şeklinde.

«Milletçe imana talip olmuşsak insanlar arasındaki nizânın sebebine ve gerekçesine mebni şekilde dünlenmemiz lâzım. Nedir dünlenmek? Dünlenmeği bugünlemekten ve yarınsamaktan ayırabilir miyiz? Dil cambazlığından medet umuyoruz. Bunu lisanımız aracılığıyla canımıza can katma yolları tahrip edildiği için yapmak mecburiyetinde kaldık. Durduğumuz yeri ancak dünlenmeği bugünlemekten ve yarınsamaktan ayırmadığımız takdirde kavrayabilmemiz mümkün olacak.»

On altıncı sayımızın diğer yazı başlıkları ise şöyledir:
Durmuş Küçükşakalak, “ TÜRKÜN EVVELİ AHİRİ, TÜRKÇENİN HAKKI BÂTILI”
Gökhan Göbel, “GARANTİLİ OSMANLICILIK”
Lütfi Özaydın, “TAVK”
Mustafa Tosun, “NE OLMAK İSTİYORSAK HENÜZ O DEĞİLİZ, NE OLACAĞIMIZI BİLMİYORUZ; AMA NE İDİYSEK ARTIK O DA DEĞİLİZ”
Dadaşhan Celaleddin Kavas,  “İLK HÂTIR HATRINIZDA MI?”
Muammer Parlar, “TÜRKÜN DÜNÜ TÜRKÜN BUGÜNÜ YA DA TÜRKÜN ENİ TÜRKÜN BOYU”
Salih Gezgiç, “FRENK HİKÂYESİNDE GÖRÜLÜNCE MENŞEVİK, UMRAN YOLUNDA OLUNUVERDİ BOLŞEVİK!..”
Fikret Demir, “MEDİNE VESİKASI’NIN BAKİYESİ TÜRK’ÜN MİSAK-I MİLLİSİDİR
HESABIN KAPANMASI MEKKE ve MEDİNE’NİN FETHİNE MERBUTTUR”
Bünyamin Özdemir, “ÂVÂZ-I ETRÂK
“YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye -16”, Hazırlayan: Gökhan Göbel
Maruf Güner, “İSTANBUL'UN YUNUSLARI”
Oğuz Batıgün, “ORTAK PAZAR YA DA BABA YARISI SAM AMCA”
Seyfullah Köksal, “KÂFİR KAÇTI!”
Abdulhamid Sağır, “SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN PROVASI: MARAŞ ÇETE HARBİ - 1”
“Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı” Bernard Lazare, Tercüme: Serhat Toksöz

HANYALI KONYA - 6. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuamızın altıncı sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Göründüğü Kadar Görülmeyen Tarihi » manşetiyle çıktı.

1439 İstiklâl Takvimi Neşrolundu

Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız.

URFA İSTİKLÂL MÜCAHEDESİ

Şanlıurfa şehri Türkiye’nin bir parçası değildir; Türkiye Şanlıurfa’nın büyütülmüş bir hâlidir. Eğer dünyada Türkiye diye bir yer varsa bu, Urfa’nın 780.000 kilometrekareye çıkarılmış/büyütülmüş olmasındandır.

VATAN SAHİBİ OLMAK, OLMANIN KENDİSİDİR

İstiklâl Marşı Derneği'nin kuruluşundan bir sene sonra Gaziantep şubemizin açılması dolayısıyla o zaman Genel Başkanımız şimdi Fahri Genel Başkanımız olan Şair İsmet Özel "İstiklâl Marşı: Abide Milletin Kaidesi" başlıklı bir konuşma yapmıştı.

"BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ" Neşredildi

"İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” serlevhalı konuşmalarının tümü derlenip “BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” adıyla neşredildi.

"İSPİRTO TÜRK" Neşrolundu

Türkçeden İslâm'a Giriş serimizin yeni kitabı “İspirto Türk” neşrolundu. Kitabın ismi Türkçede hususi bir şekil alan ispirto kelimesinin ruh, can ve espri kelimeleriyle alakası göz

"İLTİFAT AĞYAREDİR DOST ACI SÖYLER" Neşrolundu

TİYO Yayıncılık “Türkçeden İslâma Giriş” serisine bir telif eser daha kattı.

MİLLİ MEVCUDİYETİN PROBLEM OLMAKTAN ÇIKTIĞI BİR TÜRKİYE ANCAK KENDİNE BİR YOL BULABİLİR

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Ramazan Bayramı'nın ikinci günü İstanbul Şubemizdeki bayramlaşma dolayısıyla yaptığı konuşmanın metni. 2 Şevval 1443