İSTİKLÂL TAKVİMİ 1436 ÇIKTI

İstiklâl Takvimi’nin 1436 senesine ait nüshası yeni resimleri, yeni dersleri, yeni temrinleri ve yepyeni şekliyle neşrolundu. Bu senenin temrinleri dünya edebiyatından seçilmiş metinler ve şiirler halinde hazırlanmıştır.

TİYO Yayıncılık, dernek şubeleri, kitapçılar ve internet üzerinden kitap satan sitelerden takvim temin edilebilmektedir.

Takvimin yaprakları her güne bir ders gelecek şekildedir. “Elif” harfinden başlayarak önce harfleri, sonra kelimeler ile Türkçe okumanın ve yazmanın usulünü pratik bir şekilde 354 gün boyunca göstermektedir. Okumayı sökmeyi kolaylaştırmak için harflerin verildiği ilk derslerdeki kelimeler resimlendirilmiştir. Resmedilen kelimelerde, derse konu olan harfin başta, ortada ve sonda okunuşları esas alınmıştır.
Okumanın öğrenilmesi gibi yazı yazmanın da öğrenilmesi amaçlandığı için dersler hem düz yazı harfleri, hem de el yazısı hattı olan "rika" harfleri ile yazılmıştır. Bu sene okuma temrinleri metinler, şiirler, hikâyeler ve şarkılardan oluşmaktadır.

Takvimimiz, hicrî takvim olması sebebiyle Muharrem ayı ile başlar. Her takvim yaprağında ay ve gün isimleri, ayrıca eskimez yazı ile kaçıncı günde olunduğu yazılıdır. Böylece hem hicrî ayların öğrenilmesi, hem sayılara aşina olunması, hem de gün isimlerinin nasıl yazıldığının bilinmesine imkân sağlanmıştır. Namaz vakitleri ise ezanî vakte göre yazılmıştır. Ezanî vakitler mahallî olup, her gün akşam namazının 12:00 olması esasına göre işler. Her gün akşam ezanında saatlerin 12:00'a ayarlanması ile takvimdeki saatlere göre namaz kılınabilmektedir. İlâveten her güne ait gün uzaması veya kısalması da gösterilmiştir. Her takvim yaprağında o gün vukû bulmuş bir hâdise veya bir hadis-î şerif de bulunmaktadır. Ayrıca her güne ait ayın halleri de verilmiştir. Eskimez yazı okumayı bilenler için yazmaya, okumayı bilmeyenler için de hem okumaya hem de yazmaya başlamalarına "İstiklâl Takvimi" yardımcı olacaktır.

Müslüman olarak itibar ettiğimiz takvim ve harfler ikmâl edilmiş dinin, tamamlanmış nimetin dışında düşünülemez. Tarih takvimle tarih olur. Sadece biz Müslümanların tarihi değil, modern manada tüm insanlık tarihi Hicret’le başlamıştır. Bugün Hicrî Takvim isimlendirmesi ile bildiğimiz kamerî takvim Allah katındaki takvimdir. Yerler ve gökler bu takvime göre yaratılmıştır. Dünyada olup biten bütün hâdiseler bu takvime göre cereyan eder. Melekler bu takvime göre işlerini yapar ve bir gün kıyamet de bu takvime göre kopacaktır.

Bu sâiklerle  hem gerçek zamanın neresinde olduğumuzu hem de yazımızın aslına olan vukûfiyeti temin etmek amacıyla İstiklâl Takvimi’nin 1436 senesine ait nüshasını hazırladık.

HANYALI KONYA - 6. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuamızın altıncı sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Göründüğü Kadar Görülmeyen Tarihi » manşetiyle çıktı.

"İSTİKLÂL TAKVİMİ 1435" ÇIKTI

İstiklâl Takviminin 1435 senesine ait nüshasının dağıtımına başlandı.

ÜÇÜNCÜ GENEL KURULUMUZ ANKARA'DA YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği'nin üçüncü olağan genel kurulu 25 Mayıs Cumartesi günü Ankara'daki Genel Merkezimizde yapıldı.

"Kırk Hadis" Kitabının Yeni Baskısı Çıktı

TİYO Yayıncılığın on dördüncü kitabı “KIRK HADİS” İsmet Özel’in yaptığı radyo konuşmalarından derlenmiştir.

"Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü" Kitabının İkinci Cildi Çıktı

TİYO Yayıncılığın on ikinci kitabı “Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü II”, Kasım 2012’de ilk cildi yayınlanmış “İstiklâl Yürüyüşleri” konuşmalarının ikinci kısmıdır.

"ÖMER SEYFETTİN-HİKAYELER" Mecburi Kıraat Serisinin İlk Kitabı Neşrolundu

İstiklal Marşı Derneği'nin hazırladığı ve TİYO’nun "Mecburi Kıraat" adlı yeni serisinin ilk kitabı olan "Ömer Seyfettin - Hikayeler" neşrolundu.

BİR YUSUF MASALI
TÜRK YAZISIYLA NEŞROLUNDU!

İsmet Özel'in Türk milletinin şairi olarak Bir Yusuf Masalı'nı 1967 yılında yazmaya karar verdiğini...

HANYALI KONYA Mecmuamızın 7. Sayısı Çıktı

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının yedinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan "İsmet Özel’in Hangi Cehennemde Olduğu Kimsenin Umurunda Değilse Benim Hiç Değil" manşetiyle çıktı.