1443 İSTİKLÂL TAKVİMİ NEŞROLUNDU!

1443 İstiklâl Takvimi'nde derneğimizin şubesinin olduğu dört vilayetimizin (İstanbul, Ankara, Konya, Adana) ezânî saatlere göre namaz vakitlerini bulabilecek, her gün bir hadis-i şerif ve bunun yanında Türk tarihinin Seferberlikten Cumhuriyet’in ilanına kadar olan aralıktaki hadiselerinden bazılarını okuyabileceksiniz. Ertesi gün cevaplarını öğrenebileceğiniz bir bilmece ve bulmaca ile bir mani veya birkaç kinaye her gün takvimimizde olacak. Yine her gün İstiklâl Marşı Derneği'nin diline doladığı bir söz ile âşık edebiyatından, Divan Edebiyatı’ndan ve modern Türk şiirinden birçok mısra ve beyiti bir güldeste misali "Şiir Türkün İklimi” bölümümüzde okuyabileceksiniz.

"Vakti yol gösterici şahsın dünyada bulunuşuyla veya o şahsın davet ettiği yaşama tarzının çığır açışıyla başlatmak insan zihninin değer kazanmasındaki ölçüdür. Demek ki Müslümanlar ölçüye sahip olmakla diğer insanlardan ayrılıyor. Akşam namazıyla güneşin battığını, arkada bir günün kaldığını bilir ve âlemlere bildiririz. Yeni ayı görmek yeni aya girmemizin işaretidir. Bizim hayatımız bizi kuşatan hayatın bilincinin gerçekleşmesi, sahici kılınması demektir. İnsanlar Batılılaşmakla özgün sahiciliğe dirsek çevirdiklerine hiç dikkat etmediler ve bu dikkatsizlik Müslümanları modernlik vasıtalarına boyun eğmeğe zorladı."

HANYALI KONYA - 5. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının beşinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Neresindeyi(z)m ?» manşetiyle çıktı.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın İkinci Sayısı Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesinin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuamızın ikinci sayısı çıktı.

İSTİKLÂL HARBİ BİTMEDİ

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Kurban Bayramı'nın 3. günü bayramlaşma dolayısıyla yaptığı konuşmanın metni

DÖRDÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURULUMUZ YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği'nin Dördüncü Olağan Genel Kurulu 21 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da yapıldı.

İstiklâl Takviminin Yenisi Çıktı!

İstiklal Takvimini şubelerimizden ve TİYO Yayıncılık'tan temin edebilirsiniz.

KÜFRÜN İHSANI OLMAZ Kitabının Yeni Baskısı

TİYO Yayıncılığın on üçüncü kitabı “Küfrün İhsanı Olmaz”ın yeni kapağı ile yeni baskısı yapıldı.

"İSPİRTO TÜRK" Neşrolundu

Türkçeden İslâm'a Giriş serimizin yeni kitabı “İspirto Türk” neşrolundu. Kitabın ismi Türkçede hususi bir şekil alan ispirto kelimesinin ruh, can ve espri kelimeleriyle alakası göz

ŞUBE GENEL KURULLARI

İstiklâl Marşı Derneği Şubelerinin Olağan Genel Kurulları Şube Merkezlerinde yapılacaktır.