"SINIF BİLİNCİ" MECMUAMIZIN RAMAZAN NÜSHASI NEŞROLUNDU!

Sınıf Bilinci Ramazan nüshası Ramazan-ı Şerif'in bir gelenek, bir kültür mirası olarak algılanması karşısında hem şeklen hem de mahiyeti itibariyle  pür itikadi ve dolayısıyla siyasi bir mevzi alarak neşr olunuyor. Çünkü tarih bize, Türklerin vatan sahibi olmasının, Kuran-ı Kerim'in nazil olmasının insanlık bakımımdan öneminden ayrı düşünülemeyeciğini öğretiyor. Bu sebeple Ezan-ı Muhammedi'nin 1350 (1932) senesinin ramazan ayında yasaklandığı ve ilk demokratik seçimin hemen ardından ramazan ayına 1369 (1950) yetiştirmek saikıyla o yasağın kaldırıldığı bir ülkede yaşadığımızı bilmek sınıf bilinci gereğidir. Aynı sınıf bilinci son 19 senedir oruç tutanları küçültme faaliyetlerinin önünün açılmasını sineye çekmediğimizi de izhar eder:

On bir ayın hiçbirinde Ramazan’daki gibi kendi zamanımıza yakın bir hayat yaşamıyoruz. Ramazan ayı hıristiyan takvimine göre hangi aya denk gelirse gelsin veya hangi mevsimde olursak olalım Ramazan ayındayızdır. Ramazan’da küfür aleminin bütün dünyaya dayattığı 24 saatlik günde yaşamayız. Müslümanın zamanını beş vakit okunan ezan belirler. Günümüz güneşin doğuşuyla değil fecr-i sadıkla başlar ve gece yarısı değil güneşin batışı ile biter. Ramazan’da imsaktan iftara, iftardan imsaka seyreden bir hayatımız vardır. Günümüz, gecemiz, bizim günümüz bizim gecemizdir.

Sınıf Bilinci Ramazan nüshasını TİYO Yayıncılıktan, İstiklâl Marşı Derneği Şubelerinden ve kitapçılardan temin edebilirsiniz.

İrtibat İçin: tiyokitap@gmail.com

“Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” Belgeselinin İstanbul'daki İlk Gösterimi Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin hazırladığı “Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” adlı belgesel İstanbul’da ilk olarak 6 Mart 2013 Çarşamba akşamı Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gösterildi.

"MASUN TÜRK EVİ, MEŞHUR OSMANLI KÂRHANESİ" Çelimli Çalım On Üçüncü Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on üçüncü sayısı "MASUN TÜRK EVİ, MEŞHUR OSMANLI KÂRHANESİ” manşeti ile  çıkıyor.

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1440, Neşrolundu

İstiklâl Takviminin 1440 senesine ait yeni nüshası neşrolundu.

HANYALI KONYA - 5. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının beşinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Neresindeyi(z)m ?» manşetiyle çıktı.

İSTİKLÂL TAKVİMİ'NİN 1441 SENESİNE AİT NÜSHASI NEŞROLUNDU

İstiklâl Takviminin 1441 senesine ait yeni nüshası neşrolundu.

DERNEĞİMİZDE BAYRAMLAŞIYORUZ

İstanbul Şubemizde Bayramın 2. günü (2 Şevval 1443 Salı) öğle namazını müteakip bayramlaşıyoruz.

"YAZIMIZ" KİTABI NEŞROLDU

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı "Türkçe'den İslam'a Giriş" Serimizin ikinci kitabı "YAZIMIZ" neşroldu.

İSTİKLÂL TAKVİMİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI - "BUNDAN AHSEN TAKVİM BULAMAYACAKSINIZ"

İstiklâl Marşı Derneğini tertip ettiği "Bundan Ahsen Takvim Bulamayacaksınız" serlevhalı İstiklâl Takviminin tanıtım toplantısı 29 Zilhicce 1437 günü yapıldı.