SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE BEŞİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci'nin ikinci merhalesinin beşinci nüshası İsmet Özel'in Sebeb-i Telif şiiriyle açılıyor. Mecmuamızın kapağına da aksettiği gibi Sebeb-i Telif deyince aşktan sözetmek mecburiyeti hasıl oluyor. Sebeb-i Telif şiirinin İsmet Özel'in "popüler" şiirlerinden biri olduğu malumdur. Bu temelsiz popülerliğin verdiği rahatsızlıktan olsa gerek İsmet Özel "Men çi guyem tanburam çi guyet" dercesine yıllar önce verdiği "Şiir Resitalleri"nde bu şiiri fonda Stevie Wonder'ın "Part Time Lover" şarkısı çalarken okudu. Yaklaşık yedi ay önce de istiklalmarsidernegi.org.tr de yayınladığı son yazısında aşk hakkındaki tanımların ve tasniflerin aşktan bihaberliğin tezahürü olduğunu göstererek yazısını şu cümlelerle bitirdi: "Aşkın ilahi olup olmayışı sevenin istiap haddine bakar. Karacoğlan “Güzel sever diye bühtan ederler/ Benim Hak’tan özge sevdiğim mi var” diyor. Yalan mı söylüyor?"

Sevenin sevgisine imkan sağlayan ve o sevginin istiap haddini belirleyen Türkçedir. Karacaoğlan'dan İsmet Özel'e Türkçe sevgisi Türk varlığının teminatı olageldi. Kur'an harfleriyle doğan Türkçenin semeresi olan Türk hakimiyeti bir yanda İranlılara "Türkçe bilenin işi rast gider" sözünü söyletmiş öbür yanda Balkanlarda "Türkçe bilmez Allah'tan korkmaz" dedirtmiştir. Bugünkü Türk varlığı ve yarınki Türk geleceği de Türkçe ile kayıtlıdır. Bu sebeple beşinci sayımızda "Hakikatli Yar İsen Mektubunu Sıkça Yaz", "Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma" ve "Arif Olan Anlasın" demeye devam ediyor ve İstanbul'un Türk vasfını ayan eden semt isimlerinin manasını anlatmaktan da vazgeçmiyoruz.

Sınıf Bilinci'nin son sayısı derneğimizin şubelerinden, TİYO Yayıncılıktan ve kitapçılardan temin edilebilir.

"BUNDAN AHSEN TAKVİM BULAMAYACAKSINIZ" - TAKVİM RİSALESİ

Derneğimizin hazırladığı "Takvim Risalesi" neşrolundu.

"MASUN TÜRK EVİ, MEŞHUR OSMANLI KÂRHANESİ" Çelimli Çalım On Üçüncü Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on üçüncü sayısı "MASUN TÜRK EVİ, MEŞHUR OSMANLI KÂRHANESİ” manşeti ile  çıkıyor.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın Tanıtım Toplantısı Konya'da Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin Hanyalı Konya mecmuası tanıtım toplantısı yapıldı.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN İKİNCİ SAYISI ÇIKTI!

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı ikinci sayısı çıktı.

"CUMA MEKTUPLARI I" Neşrolundu

1989 senesinde birincisi neşredilen Cuma Mektupları kitaplarının ilk beş cildi gözden geçirilip tek bir ciltte toplandı.

SINIF BİLİNCİ - YAZ Nüshası Neşrolundu

SINIF BİLİNCİ mecmuamızın YAZ nüshası neşrolundu.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN DÖRDÜNCÜ SAYISI ÇIKTI!

Derneğimizin yayınladığı "Çelimli Çalım" mecmuamızın dördüncü sayısı çıktı.

HANYALI KONYA Mecmuamızın 7. Sayısı Çıktı

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının yedinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan "İsmet Özel’in Hangi Cehennemde Olduğu Kimsenin Umurunda Değilse Benim Hiç Değil" manşetiyle çıktı.