DERNEĞİMİZİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU 13 Ramazan Cumartesi Günü İstanbul'da Toplandı

İstiklâl Marşı Derneği’nin Beşinci Olağan Genel Kurulu 18/05/2019 Cumartesi günü saat 15:00’da derneğimizin İstanbul Şubesinde aşağıdaki gündem ile toplandı.

GÜNDEM

1- Açılış ve yoklama
2- İstiklâl Marşı
3- Divân başkanlık seçimi
4- Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunması ve müzakere edilmesi
5- Yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibrası
6- Tüzük değişikliğinin görüşülmesi ve yeni tüzüğün kabulü
7- Genel kurulun genel merkez yönetim kuruluna şube açma ve kapa yetkisi vermesinin oylanması
8- Yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi
9- Yeni seçilen Genel Başkanın konuşması
10- Dilek ve temenniler
11- Kapanış

Teşrik tekbiri, salat-ı ümmiye ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Umum Muhasip Oruç Özel açılış konuşmasını yaptı, genel kurul üyelerinin divan kurulunun teşkili için önerilerini iletmelerini istedi. Divan başkanlığına Oğuz Batıgün, divan katip üyeliklerine Ufuk Akay ve Murat Çekirdek teklif edildi. Yapılan açık oylama ile teklif edilen kişiler divan kuruluna seçildi.

Divan Başkanı Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet ve mali raporlarının okuması için Umum Muhasip Oruç Özel’in kürsüye davet etti. Okunan raporlar Genel Kurula iştirak eden delegelerin oy birliği ile ibra edildi.

Dernek tüzüğünde yapılmak istenen değişikler görüşüldü. Tüzüğün 13. Maddesi olan Derneğin Gelir Kaynakları’nın 1. Bendinin “Üye aidatı: Üyelerden aylık olarak 50 TL aidat alınır. Yıllık olarak da 600 TL aidat alınır. Bu miktarları artırmaya veya eksiltmeye genel kurul yetkilidir,” şeklinde değiştirilmesi genel kurula iştirak eden delege üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 7. Maddesi gereğince genel kurulun genel merkez yönetim kurulunu şube açma ve kapama hususunda tam yetkili kılması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 8. maddesi gereğince, seçimlere geçildi. Divan başkanlığına sunulan 7 (yedi) asıl 5 (beş) yedek yönetim kurulu ile 3 (üç) asıl 3 (üç) yedek denetim kurulu üyesinden oluşan Durmuş Küçükşakalak başkanlığındaki liste okundu ve başka bir listenin olup olmadığı soruldu. Başka bir teklifin olmaması üzerine teklif edilen blok liste gizli oylamaya sunuldu. Yapılan açık tasnif sonucu; Durmuş Küçükşakalak başkanlığındaki blok liste seçimi kazandı. Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu asıl ve yedek üyeleri aşağıda isimleri yazılı üyeler seçildi.

Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri:

Durmuş Küçükşakalak
Gökhan Göbel
Mustafa Tosun
Oruç Özel
Feysal Toprak
Lütfi Özaydın
Seyfullah Köksal

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:

Muammer Parlar
Mehmet Ercüment Sayın
Fikret Demir
Mehmet Tunçel
Mustafa Deveci

Denetim Kurulu Asıl Üyeleri:

Abdulhamid Sağır
Ayhan Gömürlü
Mehmet Batuhan Arite

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri:

M. Hamidullah Bekit
Rüstem Doğan
Sezgin Ceylan

Derneğimizin Genel Başkanlığına yeniden seçilen Durmuş Küçükşakalak bir konuşma yaptı.

Ardından Gökhan Göbel, Oruç Özel ve Lütfi Özaydın da birer konuşma yapıp teşekkür ettiler. Genel Kurul 18:00’da sona erdi.

Genel Kurulun ardından İstiklâl Korosu yedi ilahi okudukları konserlerini verdiler.

İlahiler:

1- Hamd-ü-minnettir sana ey hâlik-i kevn-ü-mekan
2- Yüce sultânım derde dermânım
3- Dağlar ile taşlar ile çağırayım mevlâm seni
4- İsm-i sübhân virdin mi var
5- Şol cennetin ırmakları
6- Kâbe'nin yolları bölük bölüktür
7- Nice bir uyursun uyanmaz mısın

"MASUN TÜRK EVİ, MEŞHUR OSMANLI KÂRHANESİ" Çelimli Çalım On Üçüncü Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on üçüncü sayısı "MASUN TÜRK EVİ, MEŞHUR OSMANLI KÂRHANESİ” manşeti ile  çıkıyor.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE İKİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin İkinci Nüshası neşrolundu.

TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in yeni yazı dizisi "TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ" her cuma günü internet portalımızda yayınlanacaktır.

"Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü" Kitabının İkinci Cildi Çıktı

TİYO Yayıncılığın on ikinci kitabı “Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü II”, Kasım 2012’de ilk cildi yayınlanmış “İstiklâl Yürüyüşleri” konuşmalarının ikinci kısmıdır.

"BAŞINI ÖRTEN KIZLAR FELSEFE BİLMELİDİR" Neşrolundu

İsmet Özel’in “Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir” kitabı Türk Yazısı ile neşrolundu.

İSTİKLÂL TAKVİMİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI - "BUNDAN AHSEN TAKVİM BULAMAYACAKSINIZ"

İstiklâl Marşı Derneğini tertip ettiği "Bundan Ahsen Takvim Bulamayacaksınız" serlevhalı İstiklâl Takviminin tanıtım toplantısı 29 Zilhicce 1437 günü yapıldı.

"TEHDİT DEĞİL TEKLİF" Kitabı "İRTİCA ELDEN GİDİYOR" ile Birlikte Neşroldu.

"TEHDİT DEĞİL TEKLİF" ile "İRTİCA ELDEN GİDİYOR" kitaplarının yazıları konularına göre sıralanıp tek bir kitap olarak neşredilmiştir. Kitabının arka kapağında şunlar yazılı...

TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR
PANEL, 2 Cemaziyelevvel 1441 Cumartesi, İstanbul

"TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR" kitabının neşrolunması münasebetiyle İstanbul'da Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel himayesinde bir panel tertip edilmiştir.