"İLTİFAT AĞYAREDİR DOST ACI SÖYLER" Neşrolundu

TİYO Yayıncılık “Türkçeden İslâma Giriş” serisine bir telif eser daha kattı. İstiklâl Marşı Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Lütfi Özaydın’ın “İltifat Ağyaredir Dost Acı Söyler” kitabı Türkçenin Kur’an-ı Kerim’den neşet etmiş bir lisan olduğunu kelimeler ve Türk hayatı üzerinden izah ediyor. “Türkçe Üzerine Mülahazalar” serlevhalı serinin ikinci kitabı “İltifat Ağyaredir Dost Acı Söyler”in arka kapağında şu satırlar yazılı:

"Türkçe Kur’an ve Sünnet’ten doğmuş bir lisandır ve bu, lisanımızın her vechesinden kendini göstermektedir. Umumiyetle İslâmî bakış açısını kaybettiğimizden yahut hayat bütünlüğümüzü, tevhide ve vahdete dayalı millî hayat nizamını yitirdiğimizden olsa gerek kendimize ve lisanımıza başka iklimlerin gözüyle bakıp işin aslına bir türlü vâkıf olamıyoruz.

Bir miktar İslâmî tahsil hayatı içerisinde olanların bu hususiyeti  anlama ihtimal ve imtiyazlarından istifade ile ancak meramımızı ifade edebilme ümidindeyiz. İslâmî tahsil Kur’an-ı Mecid’i öğrenmekle başlar sarf-nahiv öğrenmekle devam eder. Türkçenin ve kelimelerinin keyfiyetini anlamanın en asgarî zemini budur."

Kitap Dernek Şubelerimizden, TİYO Yayıncılıktan ve kitapçılardan temin edilebilir.

HANYALI KONYA - 5. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının beşinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Neresindeyi(z)m ?» manşetiyle çıktı.

ELHAN-I ŞİTA

Eskiden İstanbul'a senenin ilk karı düşünce o gün matbuattaki İstanbul gazetelerinin birinci sayfasında Cenab Şehabeddin'in Elhan-ı Şıta (1897) şiiri neşredilirmiş.

"CUMA MEKTUPLARI I" Neşrolundu

1989 senesinde birincisi neşredilen Cuma Mektupları kitaplarının ilk beş cildi gözden geçirilip tek bir ciltte toplandı.

"ŞİMDİ İSLÂM'IN SIRASI MI?" Çelimli Çalım'ın On Birinci Sayısı Çıktı!

Çelimli Çalım Mecmuamızın on birinci sayısı "ŞİMDİ İSLÂM'IN SIRASI MI?" manşeti ile  çıktı.

TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR PANELİ

"TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR" kitabının neşrolunması münasebetiyle İstanbul'da Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel himayesinde 2 Cemaziyelevvel 1441 Cumartesi günü İstanbul'da tertiplenen panelin tam metni:

"SINIF BİLİNCİ - KIŞ"

TİYO’nun "Türkçe’den İslâm’a Giriş" serisinin onuncu kitabı "Sınıf Bilinci"nin Kış nüshası neşrolundu.

"ON BİR AYIN HİÇBİRİ" Misak-ı Milli İmsakiyeli Ramazan Hediyesi

Ümmet-i Muhammed‘in oruç tutmak suretiyle yekvücut olarak küfre ve bütün kafirlere meydan okuduğu zamandır Ramazan ayı.

TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR

İsmet Özel'in her birini tek bir kitap olarak tasarladığı ve İstiklal Marşı Derneği portalinde yayınlanan "Homeros'tan Karl Marx'a Şiirin Türk Tarihi", "Türküm Doğruyum İntikamım Ülkemdir", "Tersinden Edebiyat Tarihi" ve "Önce Namazdan Soracaklar"...