Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının dördüncü sayısı çıktı.
“Bölgede yeni bir İsrail istemiyoruz!” diyenler gerçekliğe nüfuz etmelerinden ötürü mü böyle konuşuyor? Ne gezer! Gerçek olan hepimizin oyun oynadığı, dünyalık oyunu, dünyacılık oyununu istinasız hepimizin oynadığıdır. Durumu kısa vadeli kabullerle idare ederek oradan orta vadeye hâkim oluş, hâkimiyet oyununa geçiyoruz. Lâkin uzun vadede oyun yok; ölüm var.
Uzun vadeli hesaplar yapıyoruz, hesabımız için bu saatten sonra hangi işin işimize yarayacağını tarassut ediyoruz. Türk topraklarından başka bir yerde İslâm’ın siyasî teşkilât ve askerî güç olarak tecessümüne imkân olmadığını söylüyor ve bu imkânın Kur’an menşeli Türk’ün sesiyle ve Sünnet mesnetli Türk’ün tesanütüyle mümkün olacağını Hanyalı Konya’dan cümle âleme ilan ediyoruz. “Hanyasız Konya’ya Konya demeyenlerdeniz” mottosuyla çıkan mecmuamız bu sayıdan sonra aylık neşredilmeğe başlanacak.
Dördüncü sayımızın kapağı Metin Eloğlu’nun Dörtsemeler şiiriyle açılıyor. Hangi Saatten Sonra Ne İş başlıklı bir İsmet Özel yazısı orta sayfamızı tahkim ediyor. İki yeni tefrikayı da bu sayıyla neşretmeye başlıyoruz. İlki; Türkçede birbiri yerine kullanılabilirmiş zannedilen kelimelerin aynı şey olmadığını izah eden yazıların yer aldığı Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma! İkincisi; Nurettin Topçu’nun İsyan Ahlâkı ile Hilmi Ziya Ülken’in Aşk Ahlâkı kitaplarının tahkik ve mukayesesinin yapıldığı tefrika: İsyan Ahlâkı Plus Aşk Ahlâkı = Hıristiyan Ahlâkı ve / veya Christianism Of Islam.
Dördüncü sayımızda yer alan diğer yazı başlıkları şu şekilde sıralandı:
İntibaı Tesanüde Mesnet Kılmak İntibaı İntibaka Kurban Etmek-Durmuş Küçükşakalak
Size Yüzde Kırk Derler- (Derdimizi Anlatana Kadar Altı Ay Geçer)-Mustafa Tosun
Yazıyoruz Yazalım- Mustafa Deveci
Fıskır Fışkır Fıskıye Fısk- Lütfi Özaydın
Türk Zaferi Türk Siyaseti- Gökhan Göbel
Türkiye Cumhuriyeti’nin Bir Kurucu Felsefesi Var mı?-Faysal Toprak
Adl’siz Adalet- Muammer Parlar
Kronolojik Türkiye Fotoğrafları III- Halil Özkan
At Sırtında Türk-İli Münakalat – Muvasalat – Muhaberat III- Mehmet Ali Yeşil
Defterin Dürülmeden Kitâbın Bilmek-Defter Açmak-Defteri Kapanmak-Defteri Dürülmek- Fatih Karahan
Yüksek Tarife Yetersiz Bakiye- Azmi Öncel
İmece Sünnetini Terk Etmek ya da Kermesle Gâvurlaşmak- Rüstem Doğan
Cem’inin Galatı- Yusuf Ay
İşin Türkçesi- Dernekten Derleyen: Cafer Berçin
Hadislerle Ana Dile Eğilim- İsmail Oğuz
(Mecmuamız dernek şubelerimizden, TİYO Yayıncılık'tan ve kitapçılardan temin edilebilir.)
Beşinci Olağan Genel Kurulumuzda Genel Başkanlığa yeniden seçilen Durmuş Küçükşakalak bir konuşma yaptı.
Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında kurulan Türk Dünyası Ortak Alfabe Komsiyonu’nun "ortak Türk alfabesi" adıyla 34 harfli bir alfabe üzerinde uzlaşmaya vardığı haberini ajanslar duyurdu. Ortak alfabenin müspet bir haber olduğunu veren bütün medya kuruluşları Sovyetler Birliği zamanında Asya'daki bütün o kavimlere Kiril alfabesinin dayatıldığından bahsediyorlar.
"Sınıf Bilinci" mecmuasının "Kış" nüshasının neşrolunması vesilesiyle tertip edilen panel 4 Şubat Cumartesi günü İstanbul Şubemizde yapıldı.
TİYO Yayıncılığın onuncu kitabı Şiir Okuma Kılavuzu yeni edisyonu ile neşredilmiştir.
TİYO Yayıncılığın dokuzuncu kitabı Taşları Yemek Yasak’ın yeni baskısı yeni kapağı ile neşrolundu.
"TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR" kitabının neşrolunması münasebetiyle İstanbul'da Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel himayesinde 2 Cemaziyelevvel 1441 Cumartesi günü İstanbul'da tertiplenen panelin tam metni:
1989 senesinde birincisi neşredilen Cuma Mektupları kitaplarının ilk beş cildi gözden geçirilip tek bir ciltte toplandı.
"Muvakkitin Gözyaşları” serlevhalı sergimiz Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in teşrifiyle açıldı.