"HANYALI KONYA" Mecmuamız Çıktı

Konya Şubemiz « HANYALI KONYA » adlı bir mecmua neşrediyor. İki ayda bir yayınlanacak mecmuanın takdim yazısı şöyle başlıyor :

Elinizde tuttuğunuz mecmua İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesi neşriyatıdır. Olduğumuz yerden; Konya’dan başlayarak vatanımızı tarassut ediyoruz. Olduğumuz yer: Anadolu Dâru’l-İslâm toprağı haline gelir gelmez yaşadığımız toprakların merkezi olarak tespit edildi. Adına ancak XIX. asra gelindiğinde Osmanlı denebilmiş Devlet-i Âliyye, XIII. asırda henüz bir beylikken uç beyliği icazetini Konya’dan aldı. Girit adasında bulunan Hanya, Konya’dan iki asır önce Dâru’l-İslâm toprağı haline geldi fakat Konya İslâm topraklarına dâhil olmadan Hanya elimizden çıkmıştı. Buğzumuza müstahak olana Hanya’yı Konya’yı göstermek için XVII. Hıristiyan asrının ortasını beklememiz gerekiyordu. O günden beri, yaklaşık dört asırdır bize fenalık yapan fanilere, cümle görmemişlere Hanya’yı Konya’yı gösterebiliyoruz..

Birinci sayımızın yazı başlıkları:

GÖRDÜĞÜMÜZ GÖRECEĞİMİZ GÖSTERECEĞİMİZ

Hoca Dedemden Öğütler 1

BİR FİLM SENARYOSUNA YAZILAN SİRKTE İKRAM EDİLEN SİRKE - Azmi Öncel

Hadislerle Ana Dile Eğilim - İsmail Oğuz

Mecmuamız TİYO Yayıncılıktan ve dernek şubelerimizden temin edilebilir.

"SINIF BİLİNCİ" MECMUAMIZIN RAMAZAN NÜSHASI NEŞROLUNDU!

Sınıf Bilinci Ramazan nüshası Ramazan-ı Şerif'in bir gelenek, bir kültür mirası olarak algılanması karşısında hem şeklen hem de mahiyeti itibariyle...

ELHAN-I ŞITA

Eğer Elhan-ı Şıta şiirinin bize ne fayda sağladığını anlamak istiyorsak oturup bu şiirin yazıldığı dilin özelliklerini, bu dilin renklerini anlayacak düzeye gelmemiz gerekiyor.

ŞİİR POSTERLERİ (Posta ile gönderilebilmektedir)

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in altı şiiri poster halinde neşredildi.

DERNEĞİMİZİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU'nda
GENEL BAŞKANIMIZIN KONUŞMASININ HABER METNİ

Beşinci Olağan Genel Kurulumuzda Genel Başkanlığa yeniden seçilen Durmuş Küçükşakalak bir konuşma yaptı.

ŞİİR POSTERLERİ (Posta ile gönderilebilmektedir)

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in üç şiiri "Yaşamak Umrumdadır, Bakır Tenli Yapraklar, Karlı Bir Gece Vakti Bir Dostu Uyandırmak" poster halinde neşredilmiştir.

İSLÂMLA DAMGALANMIŞ VAROLUŞ NEŞROLUNDU!

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in okurken hem sağdan hem soldan başlanan kitaplarının sekizincisi olan “İSLÂMLA DAMGALANMIŞ VAROLUŞ” neşrolundu.

TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR PANELİ

"TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR" kitabının neşrolunması münasebetiyle İstanbul'da Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel himayesinde 2 Cemaziyelevvel 1441 Cumartesi günü İstanbul'da tertiplenen panelin tam metni:

"ANADİLE EĞİLİM" Kitabı Neşroldu

İstiklâl Marşı Derneği olarak hem Kur’an okumayı hem de Türkçe okuma yazmayı öğrenip ve öğretebileceğimiz bir kitap hazırladık.