KORKMA, SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK
SÖNMEDEN YURDUMUN ÜSTÜNDE TÜTEN EN SON OCAK

Kahramanmaraş'ta tarihte bundan önceki büyük deprem yaklaşık 900 yıl önce oldu. O zaman şehir Malazgirt'ten sonra Türklere karşı harekete geçen Haçlıların elinde idi. Bir müddet sonra biz Türkler Bizans’ın Haçlılara yardımlarına rağmen şehri ele geçirdik. 900 sene sonra zelzelenin vurduğu hiçbir şehrimizde bu durumun tersine dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Haçlı Seferleri lafzını telaffuz edenlerin ismini taşıyan uçak gemisini davet edenler varsa bunu bilsin. Bir sözümüz vardır "cami yıkılsa da mihrap yerinde" diye. Bu söz bugün anlaşıldığı şekliyle kullanılsın diye çıkmamıştır. Namazın temsili bir cihad olması sebebiyle söylemişiz bu sözü. Mihrap cihad mahalli demektir. Nitekim Muallim Naci lügatinde "Mescid n’ola gitti ise mihrap yerinde" sözünün niçin söylendiğini mihrabın mahall-i mücahede olmasıyla izah etmiştir. Büyük bir cehdle yaralarımızı sarmayı Allah bize nasip etsin. Allah ölenlere rahmet eylesin. Türk milletinin başı sağolsun. Duamızı doğru edelim: Allah büyük Türk milletine başında olmayı hak edecek bir baş nasip etsin.

20 Recep 1444 (11 Şubat 2023)

İSLÂMLA DAMGALANMIŞ VAROLUŞ NEŞROLUNDU!

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in okurken hem sağdan hem soldan başlanan kitaplarının sekizincisi olan “İSLÂMLA DAMGALANMIŞ VAROLUŞ” neşrolundu.

SAFAHAT’IN YEDİNCİ KİTABI "GÖLGELER" TÜRK YAZISIYLA NEŞROLUNDU!

İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Akif’in Safahat’ının yedinci kitabı "Gölgeler" yazıldığı şekliyle yani Türk yazısıyla neşrolundu.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN İLK DÖRT SAYISI TEKRAR NEŞREDİLDİ

İlk dört sayısı TİYO Yayıncılıktan ve kitabevlerinden temin edilebilir.

ERBAİN TÜRK YAZISIYLA YENİDEN NEŞROLUNDU

İsmet Özel'in yeniden seslendirdiği Erbain, Türk Yazısıyla ve yeni ebadıyla ikinci defa neşrolundu

Birinci Olağan Genel Kurul Toplantımız Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk olağan genel kurulu, İstanbul’dan ve Anadolu’dan gelen üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.