Çelimli Çalım'ın On Yedinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on yedinci sayısı "İSTİKLÂL MARŞI’NI ANAYASA’YA KOYMAYANLAR, İSTİKLÂL MARŞI’NDAN ANAYASA ÇIKARAMAYANLAR” manşeti ile çıktı.

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in bu sayıdaki yazı başlığı "EŞİM SENİ SİNE SİNE SÜREN KİM ? KİMDİR ŞİİR ? ŞAİR ONUN NESİDİR ? ” şeklinde.

«Dünya o dünya idi ki (idir ki), mezkûr saatten sonra Ethem Bey’in namı diye bir şeyi bilen kalmadı. Beklediği madalyayı Osmanlı Sarayı’ndan tedarik eden nizamî ordunun albayı İsmet ona Çerkez Etem adı takarak itibarını sıfırladı. Zaman geçti. Geçen zaman boyunca bizi biz yapan tarihte Ethem Bey’in olmadığını, sadece Millî ve Ebedî şeflerimizin olduğunu söyleyenlere parsa toplatıldı. Zaman aramızdan, hepimizin arasından çeşitli, türlü, dolmalı inkılaplar furyasıyla geçti. Geçerken içimize işleyen, içimizi oyan zaman Ethem Bey’in namevcudiyetini ihsas ettirdiği farkı Halkbank ile Finansbank arasındaki farka nasıl irca edildiğini gösterdi. Şiire bu işlerin arasında bir yerde değil de üstünde veya altında, sağında veya solunda, önünde veya arkasında bir yer ayırdığınız zaman onu sona erdirmiş olursunuz. Bu yazının yazıldığı günlerde Katar’ın Yunan Millî Bankası’ndan Finansbank’ın mülkiyetini devralacağı konuşuluyor. Şiir gerçek kimliğini kazanırsa ancak bu konuşulanlara dâhil olarak kazanabilir. Şair de şiirinin kimliğine muhafızlık yaptığı kadar sahicidir.»

Dağıtımına 5 Ocak 2016 günü başlanacak on yedinci sayımızın diğer yazı başlıkları ise şöyle:

Durmuş Küçükşakalak, “ SAHTE “DEVLET DÜŞMANLIĞI”NDAN SAHTE “MİLLET DOSTLUĞU”NA”
Lütfi Özaydın, “TEBAREKE’DEN MÜBAREK’E, BEREKET’TEN BİRİKME’YE”
Mustafa Tosun, “İTHAF EDİYORUM (Inscription): ABRA KADABRA PALAVRA +    PLUS”
Faysal Toprak,  “ TÜRKÇÜ DÜKKANI”
Dadaşhan Celaleddin Kavas,  “ SENSİN BU HAYATIN ESER-İ MİHVERİ SENSİN ÖLDÜRSE DE AŞKIN BENİ BİR ÖMRE BEDELSİN”
Muammer Parlar, “ BİR SİYASAL İSLÂM HİKÂYESİ”
Seyfullah Köksal, “ SERBEST MİLLET KORKUSU”
Salih Gezgiç, İŞİNİ BİLECEK MEMUR, DARLIĞI YENECEK SERMAYE! YASA(K)LAR KİTABINDA MARŞIMIZ: “LARDA NİMMİLLETİMİN O BE…”
“YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye -17”, Hazırlayan: Gökhan Göbel
Oğuz Batıgün, “ KARAOĞLAN MAVİ BEYAZ”
Yahya Çiftci, “ MUSTAFA KEMAL MİSAK-I MİLLİ’YE KISA GELİR”
Maruf Güner, “İSTANBUL'UN MARTILARI”
Mehmet Ali Yeşil, “ EYERİ KALTAK OSMANLI”
Abdulhamid Sağır, “SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN PROVASI: MARAŞ ÇETE HARBİ - 3”
“Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı” Bernard Lazare, Tercüme: Serhat Toksöz

HANYALI KONYA - 6. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuamızın altıncı sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Göründüğü Kadar Görülmeyen Tarihi » manşetiyle çıktı.

DERNEĞİMİZİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU 13 Ramazan Cumartesi Günü İstanbul'da Toplandı

İstiklâl Marşı Derneği’nin Beşinci Olağan Genel Kurulu 18/05/2019 Cumartesi günü saat 15:00’da derneğimizin İstanbul Şubesinde aşağıdaki gündem ile toplandı.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE SEKİZİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU!

8. nüshamız İsmet Özel’in “Kaçmak İsterken Vuruldu” şiiriyle açılıyor. Devamında bir de şiirin lugatçesi var.

"İSTİKLÂL TAKVİMİ 1435" ÇIKTI

İstiklâl Takviminin 1435 senesine ait nüshasının dağıtımına başlandı.

1439 İstiklâl Takvimi Neşrolundu

Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız.

"CUMA MEKTUPLARI II" Neşrolundu

Cuma Mektupları II: Yeni edisyon ve yeni önsöz ile tek ciltte toplandı.

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1440, Neşrolundu

İstiklâl Takviminin 1440 senesine ait yeni nüshası neşrolundu.

İSTİKLÂL TAKVİMİ'NİN 1441 SENESİNE AİT NÜSHASI NEŞROLUNDU

İstiklâl Takviminin 1441 senesine ait yeni nüshası neşrolundu.