Çelimli Çalım'ın On Yedinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on yedinci sayısı "İSTİKLÂL MARŞI’NI ANAYASA’YA KOYMAYANLAR, İSTİKLÂL MARŞI’NDAN ANAYASA ÇIKARAMAYANLAR” manşeti ile çıktı.

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in bu sayıdaki yazı başlığı "EŞİM SENİ SİNE SİNE SÜREN KİM ? KİMDİR ŞİİR ? ŞAİR ONUN NESİDİR ? ” şeklinde.

«Dünya o dünya idi ki (idir ki), mezkûr saatten sonra Ethem Bey’in namı diye bir şeyi bilen kalmadı. Beklediği madalyayı Osmanlı Sarayı’ndan tedarik eden nizamî ordunun albayı İsmet ona Çerkez Etem adı takarak itibarını sıfırladı. Zaman geçti. Geçen zaman boyunca bizi biz yapan tarihte Ethem Bey’in olmadığını, sadece Millî ve Ebedî şeflerimizin olduğunu söyleyenlere parsa toplatıldı. Zaman aramızdan, hepimizin arasından çeşitli, türlü, dolmalı inkılaplar furyasıyla geçti. Geçerken içimize işleyen, içimizi oyan zaman Ethem Bey’in namevcudiyetini ihsas ettirdiği farkı Halkbank ile Finansbank arasındaki farka nasıl irca edildiğini gösterdi. Şiire bu işlerin arasında bir yerde değil de üstünde veya altında, sağında veya solunda, önünde veya arkasında bir yer ayırdığınız zaman onu sona erdirmiş olursunuz. Bu yazının yazıldığı günlerde Katar’ın Yunan Millî Bankası’ndan Finansbank’ın mülkiyetini devralacağı konuşuluyor. Şiir gerçek kimliğini kazanırsa ancak bu konuşulanlara dâhil olarak kazanabilir. Şair de şiirinin kimliğine muhafızlık yaptığı kadar sahicidir.»

Dağıtımına 5 Ocak 2016 günü başlanacak on yedinci sayımızın diğer yazı başlıkları ise şöyle:

Durmuş Küçükşakalak, “ SAHTE “DEVLET DÜŞMANLIĞI”NDAN SAHTE “MİLLET DOSTLUĞU”NA”
Lütfi Özaydın, “TEBAREKE’DEN MÜBAREK’E, BEREKET’TEN BİRİKME’YE”
Mustafa Tosun, “İTHAF EDİYORUM (Inscription): ABRA KADABRA PALAVRA +    PLUS”
Faysal Toprak,  “ TÜRKÇÜ DÜKKANI”
Dadaşhan Celaleddin Kavas,  “ SENSİN BU HAYATIN ESER-İ MİHVERİ SENSİN ÖLDÜRSE DE AŞKIN BENİ BİR ÖMRE BEDELSİN”
Muammer Parlar, “ BİR SİYASAL İSLÂM HİKÂYESİ”
Seyfullah Köksal, “ SERBEST MİLLET KORKUSU”
Salih Gezgiç, İŞİNİ BİLECEK MEMUR, DARLIĞI YENECEK SERMAYE! YASA(K)LAR KİTABINDA MARŞIMIZ: “LARDA NİMMİLLETİMİN O BE…”
“YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye -17”, Hazırlayan: Gökhan Göbel
Oğuz Batıgün, “ KARAOĞLAN MAVİ BEYAZ”
Yahya Çiftci, “ MUSTAFA KEMAL MİSAK-I MİLLİ’YE KISA GELİR”
Maruf Güner, “İSTANBUL'UN MARTILARI”
Mehmet Ali Yeşil, “ EYERİ KALTAK OSMANLI”
Abdulhamid Sağır, “SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN PROVASI: MARAŞ ÇETE HARBİ - 3”
“Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı” Bernard Lazare, Tercüme: Serhat Toksöz

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE BİRİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin ikinci merhalesindeyiz. Evvelce Güz, Kış, Bahar, Yaz olarak dört nüsha neşrettiğimiz Sınıf Bilinci’ni bu sene sekiz nüsha neşredeceğiz.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN DÖRDÜNCÜ SAYISI ÇIKTI!

Derneğimizin yayınladığı "Çelimli Çalım" mecmuamızın dördüncü sayısı çıktı.

Birinci Olağan Genel Kurul Toplantımız Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk olağan genel kurulu, İstanbul’dan ve Anadolu’dan gelen üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

"ŞİİR RESİTALİ" ÇIKTI

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in 2011 yılında verdiği Şiir Resitallerinin görüntü kayıtları DVD-Kitap olarak TİYO Yayıncılıktan çıktı.

SINIF BİLİNCİ - YAZ Nüshası Neşrolundu

SINIF BİLİNCİ mecmuamızın YAZ nüshası neşrolundu.

"Sakın, Alçakları Uğratma!" Bülteni Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı dördüncü bülten "Sakın, Alçakları Uğratma!" çıktı.

1442 RAMAZAN İMSAKİYELERİ NEŞROLUNDU

Ezani saate göre ve şubelerimizin bulunduğu vilayetlerimiz için hazırladığımız imsakiyeleri dernek şubelerimizden temin edebilirsiniz.

İSTİKLÂL MARŞI NASRULLAH CAMİİ'NİN İÇİNDE DEĞİL ANCAK AVLUSUNDA OKUTULDU

Fakat bu sene Nasrullah Camii'nde sadece Mevlid-i Şerifi okuyabildik. Bunu da cami mikrofonlarının görevlilerce kapatıldığı bir ortamda yapabildik.