"İSTİKLÂL TAKVİMİ 1435" ÇIKTI

İstiklâl Takviminin 1435 senesine ait nüshasının dağıtımına başlandı.

Yeni şekli, yeni kapağı, yeni dersleri ve yeni temrinatıyla İstiklâl Takvimin bu seneki nüshası dernek şubelerimizden ve TİYO yayıncılıktan temin edilebilecektir.

Takvimin yaprakları hergüne bir ders gelecek şekilde hazırlanmıştır. “Elif” harfinden başlayarak önce harfler sonra kelimeler ile Türkçe okumanın ve yazmanın dilbilgisini pratik bir şekilde 354 gün boyunca göstermektedir. Okunmayı sökmeyi kolaylaştırmak için harflerin verildiği ilk derslerdeki kelimeler resimlendirilmiştir. Resmedilen kelimelerde, derse konu olan harfin başta, ortada ve sonda okunuşları esas alınmıştır. Sayılar, Esma-ül Hüsna, şehir isimleri, İstiklâl Marşı gibi birçok kelime ve cümlenin nasıl okunduğu ve yazıldığı da ilerleyen derslerde gösterilmektedir.

Okumanın öğrenilmesi gibi yazı yazmanında öğrenilmesi amaçlandığı için dersler hem düz yazı harfleri hem de el yazısı hattı olan "rika" harfleri ile yazılmıştır. Bu sene okuma temrinleri metinler, şiirler, hikayeler ve şarkılardan oluşmaktadır.

Takvimimiz, hicri takvim olması sebebiyle Muharrem Ayı ile başlar. Her takvim yaprağında ay ve gün isimleri ile eskimez yazı ile kaçınıcı günde olunduğu yazılırdır. Böylece hem hicri ayların öğrenilmesi hem de sayılara aşina olunması hem de gün isimlerinin nasıl yazıldığının bilinmesine imkan sağlanmıştır. Namaz vakitleri ise ezani vakte göre yazılmıştır. Ezani vakitler mahalli olup, hergün akşam namazının 12:00 olması esasına göre işler. Hergün akşam ezanında saatlerin 12:00'ye ayarlanması ile takvimdeki saatlere göre namaz kılınabilinmektedir. İlaveten hergüne ait gün uzaması veya kısalması da gösterilmiştir. Her takvim yaprağında o gün vukû bulmuş bir hadise veya bir hadis-î Şerif de bulunmaktadır. Ayrıca hergüne ait ayın halleri de verilmiştir. Eskimez yazı okumayı bilenler için yazmayı, okumayı da bilmeyenler için hem okumaya hem de yazmaya başlamalarına "İstiklâl Takvimi" yardımcı olacaktır.

Müslüman olarak itibar ettiğimiz takvim ve harfler ikmâl edilmiş dinin, tamamlanmış nimetin dışında düşünülemez. Tarih takvimle tarih olur. Sadece biz Müslümanların tarihi değil; modern manada tüm insanlık tarihi Hicret’le başlamıştır. Bugün Hicrî Takvim isimlendirmesi ile bildiğimiz kamerî takvim Allah katındaki takvimdir. Yerler ve gökler bu takvime göre yaratılmıştır. Dünyada olup biten bütün hadiseler bu takvime göre cereyan eder. Melekler bu takvime göre işlerini yapar ve bir gün kıyamet de bu takvime göre kopacaktır.

Bu sâiklerle  hem gerçek zamanın neresinde olduğumuzu hem de yazımızın aslına olan vukûfiyeti temin etmek amacıyla İstiklâl Takvimi hazırladık.

DERNEĞİMİZİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU 13 Ramazan Cumartesi Günü İstanbul'da Toplandı

İstiklâl Marşı Derneği’nin Beşinci Olağan Genel Kurulu 18/05/2019 Cumartesi günü saat 15:00’da derneğimizin İstanbul Şubesinde aşağıdaki gündem ile toplandı.

TÜRK VARLIĞINA SARILMAK - PANEL VE KONSER

"Türk Varlığına Sarılmak" paneli  28 Şevval 1443 (29 Mayıs) Pazar günü İstanbul'da yapıldı.

DERNEĞİMİZİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU'nda
GENEL BAŞKANIMIZIN KONUŞMASININ HABER METNİ

Beşinci Olağan Genel Kurulumuzda Genel Başkanlığa yeniden seçilen Durmuş Küçükşakalak bir konuşma yaptı.

TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR
PANEL, 2 Cemaziyelevvel 1441 Cumartesi, İstanbul

"TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR" kitabının neşrolunması münasebetiyle İstanbul'da Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel himayesinde bir panel tertip edilmiştir.

İSTİKLÂL TAKVİMİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI - "BUNDAN AHSEN TAKVİM BULAMAYACAKSINIZ"

İstiklâl Marşı Derneğini tertip ettiği "Bundan Ahsen Takvim Bulamayacaksınız" serlevhalı İstiklâl Takviminin tanıtım toplantısı 29 Zilhicce 1437 günü yapıldı.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE YEDİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci kafirlerin dayattığı gündemden azade ve Müslümanlığımıza sahip çıkmak meselesini esas sayarak gürültüsüz patırtısız yoluna devam ediyor.