SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE YEDİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

İsmet Özel 14 sene önce "Resulullah’a hakaret edildiğinde nasıl şahit olabiliyorsunuz?” diye sual etmişti. Ve gürültü patırtı ile değil Müslümanlığımıza sahip çıkarak bu meseleleri halledebileceğimizi söylemişti. 14 sene sonra gürültü patırtı arttı ve fakat Müslümanlığımıza sahip çıkmak meselesi ne hale geldi? İki kelime üzerinden bir değerlendirme yapabiliriz: Faiz ve feraiz. 14 senedir faize bulaşanların ve miras yüzünden davalık olan ailelerin sayısı korkunç boyutlara ulaştı. Bu sebeple kafirlerin yeni hakaretleri daha çok gürültü kopardı. Gürültü kafirlerin kafirliklerini bastırmadığı gibi asıl meselenin de üstünü örtüyor.

Sınıf Bilinci kafirlerin dayattığı gündemden azade ve Müslümanlığımıza sahip çıkmak meselesini esas sayarak gürültüsüz patırtısız yoluna devam ediyor. İkinci Merhale Yedinci Nüsha Şair Türk İsmet Özel’in 1992’de, altı senelik bir aradan sonra yayınladığı ilk şiir olan “Mevsimlerin İnsana Yaptığı Fenalıklar” ile açılıyor. Devamında şiirin daha çok yanlış anlaşılmalardan ibaret olan akisleri ve şekil yönünden farklılığının Türk şiirinin idamesi hususunda aslında neye işaret ettiğini izah eden bir yazı var.

“Hakikatli Yar İsen Mektubunu Sıkça Yaz” bölümünde diğer sayılarımızda olduğu gibi Namık Kemal’in bir mektubu yer alıyor. İlaveten Mehmet Akif’in Kur’an’a zihnen müracaat ederek Türkçe’nin doğru bir şekilde imla edilebileceğini temayüz ettirdiği bir mektubu ve bu çerçevede kaleme alınan iki yazı var.

Türk İstanbul başlığında semt isimlerinin manasını anlatmaya devam ediyoruz. Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma ve Arif Olan Anlasın başlıklarında da anadilimize eğilerek neyi nasıl dememiz gerektiğini öğrenmeye ve öğretmeye devam ediyoruz.

Sınıf Bilinci mecmuaları dernek şubelerimiz, TİYO Yayıncılık ve kitapçılardan temin edilebilmektedir.

"ÜÇ ZOR MESELE" NEŞROLDU

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in Üç Mesele ve Zor Zamanda Konuşmak kitapları bir arada ve yeni uzun bir dibace ile“ÜÇ ZOR MESELE” adıyla neşredildi.

İSTİKLÂL TAKVİMİ'NİN 1441 SENESİNE AİT NÜSHASI NEŞROLUNDU

İstiklâl Takviminin 1441 senesine ait yeni nüshası neşrolundu.

İSTİKLÂL MARŞI ARŞİVİ

İstiklâl Marşımıza bugüne değin kim, ne gözle bakmış? İstiklâl Marşımız hakkında kim, ne zaman, ne söylemiş, ne yazmış?

"DİL İLE İKRAR" Kitabı Neşrolundu.

Türk harfleri ile neşredilmiş dördüncü İsmet Özel kitabı Dil İle İkrar neşrolundu.

"ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” Çelimli Çalım'ın On İkinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on ikinci sayısı "ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” manşeti ile çıktı.

Birinci Olağan Genel Kurul Toplantımız Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk olağan genel kurulu, İstanbul’dan ve Anadolu’dan gelen üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

TÜRK VARLIĞINA SARILMAK - PANEL VE KONSER

"Türk Varlığına Sarılmak" paneli  28 Şevval 1443 (29 Mayıs) Pazar günü İstanbul'da yapıldı.