İSTİKLÂL MARŞI NASRULLAH CAMİİ'NİN İÇİNDE DEĞİL ANCAK AVLUSUNDA OKUTULDU

İstiklâl Marşı Derneği olarak Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel riyasetinde iki sene üst üste (Hıristiyan Takvimine göre 2017 ve 2018 senelerinde) İstiklâl Marşımızın Meclis'ten önce ilk okunduğu yer olan Nasrullah Camii'nde, ilk defa okunmasının sene-i devriyesinde Mevlid-i Şerif ve İstiklâl Marşı okuduk.

Fakat bu sene Nasrullah Camii'nde sadece Mevlid-i Şerifi okuyabildik. Bunu da cami mikrofonlarının görevlilerce kapatıldığı bir ortamda yapabildik.

Kastamonu Valiliğinin, Emniyet Müdürlüğünün ve Müftülüğünün talimatı olduğu söylenerek İstiklâl Marşı’nın ilk okunduğu yerde İstiklâl Marşımızı okumamıza kolluk kuvvetleri nezaretinde mani olundu.

Kolluk kuvvetlerinden, İstiklal Marşımızı Nasrullah Camii'nde okumaktan bizi men eden emrin, emri veren makam tarafından tanzim edilmiş, resmi mühür ve imzalı evrak talep ettik. Bize evrak göstermemekle birlikte, tarafımıza bunun gönderileceğini söylediler.

İstiklâl Marşımızı yine kolluk kuvvetleri nezaretinde ancak Nasrullah Camii'nin avlusunda okuyabildik.

İstiklâl Marşı’nın hem Türk tarihindeki rolü ve yerine hem de Anayasa ile dokunulmaz kılınan hukuki konumuna ters düşer şekilde kolluk kuvvetleri aracılığıyla İstiklâl Marşımızı Nasrullah Camii'nde okumaktan menedildik.

Bizi men eden emrin ve/veya talimatın hangi kişi veya kişiler ve makam veya makamlar tarafından verildiğini, hangi gerekçeye isnat edildiğine ilişkin resmi mühür ve imzalı evrakın tanzim edilerek tarafımıza verilmesini dilekçe göndererek valilikten talep ettik. Cevap bekliyoruz.

"TÜRK OLMAK" PANELİ KASTAMONU'NDA YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneğinin 12. sene-i devriyesi münasebetiyle Nasrullah Camii'nde okunan mevlid-i şerif ve İstiklâl Marşının ardından "Türk Olmak" serlevhalı panelimiz Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu yapıldı.

"SINIF BİLİNCİ - KIŞ"

TİYO’nun "Türkçe’den İslâm’a Giriş" serisinin onuncu kitabı "Sınıf Bilinci"nin Kış nüshası neşrolundu.

"TEHDİT DEĞİL TEKLİF" Kitabı "İRTİCA ELDEN GİDİYOR" ile Birlikte Neşroldu.

"TEHDİT DEĞİL TEKLİF" ile "İRTİCA ELDEN GİDİYOR" kitaplarının yazıları konularına göre sıralanıp tek bir kitap olarak neşredilmiştir. Kitabının arka kapağında şunlar yazılı...

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE DÖRDÜNCÜ NÜSHA NEŞROLUNDU!

İstiklâl Marşı Derneği olarak başından itibaren Türk milletinin veba ve kolera arasında tercih yapmak durumunda bırakılmasını kabul etmedik ve dayatılanların tercihmiş gibi sunulmasına karşı biz hep işimize baktık.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN ALTINCI SAYISI ÇIKTI

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı altıncı sayısı çıktı.

HANYALI KONYA - 4. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuasının dördüncü sayısı çıktı.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın İkinci Sayısı Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesinin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuamızın ikinci sayısı çıktı.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN İLK DÖRT SAYISI TEKRAR NEŞREDİLDİ

İlk dört sayısı TİYO Yayıncılıktan ve kitabevlerinden temin edilebilir.