İSTİKLÂL MARŞI ARŞİVİ

İstiklâl Marşımıza bugüne değin kim, ne gözle bakmış? İstiklâl Marşımız hakkında kim, ne zaman, ne söylemiş, ne yazmış? İstiklâl Marşı Derneği olarak biz; “İstiklâl Marşı Arşivi” başlığı altında bu suallere cevap verecek bir arşiv hazırlıyor, esasen bir çetele tutuyoruz. Türkiye’de asıl mesele İstiklâl Marşı’nın "kim"in "ne"si olduğu meselesidir. Mesela bugün “seçim süreci”nde verilen vaatlerin biri ikisi değil hepsi İstiklâl Marşı aleyhinde yani Türkiye aleyhindedir. Zira dün, “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar” diyen İstiklâl Marşı rağmına “muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak” isteyenler bugün o seviyenin üstüne çıkmaktan bahsediyor. Dünden bugüne İstiklâl Marşı aleyhtarlığı kesintisiz devam ederken, arada kaybolan şey ise seviye mefhumudur. "İstiklâl Marşı Arşivi" çalışmamız dolayısıyla, Derneğimizin İstiklâl Marşı hakkında yazıp söylediklerinin emsalsiz olduğunun da fark edileceğini umuyoruz.

Arşiv sayfalarına aşağıdaki bağlantı adresinden erişebilirisiniz.

İstiklal Marşı Arşivi

Çelimli Çalım'ın On Yedinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on yedinci sayısı "İSTİKLÂL MARŞI’NI ANAYASA’YA KOYMAYANLAR, İSTİKLÂL MARŞI’NDAN ANAYASA ÇIKARAMAYANLAR” manşeti ile çıktı.

VATAN SAHİBİ OLMAK, OLMANIN KENDİSİDİR

İstiklâl Marşı Derneği'nin kuruluşundan bir sene sonra Gaziantep şubemizin açılması dolayısıyla o zaman Genel Başkanımız şimdi Fahri Genel Başkanımız olan Şair İsmet Özel "İstiklâl Marşı: Abide Milletin Kaidesi" başlıklı bir konuşma yapmıştı.

TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR PANELİ

"TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR" kitabının neşrolunması münasebetiyle İstanbul'da Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel himayesinde 2 Cemaziyelevvel 1441 Cumartesi günü İstanbul'da tertiplenen panelin tam metni:

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1436 ÇIKTI

İstiklâl Takvimi’nin 1436 senesine ait nüshası yeni resimleri, yeni dersleri, yeni temrinleri ve yepyeni şekliyle neşrolundu.

"HANYALI KONYA" Mecmuamız Çıktı

Konya Şubemiz HANYALI KONYA adlı bir mecmua neşrediyor.

PERGELİN YAZMAZ SİVRİ UCU NEŞROLUNDU!

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in “Pergelin Yazmaz Sivri Ucu” adlı yeni kitabı neşrolundu.

"Çatallı Dil Yılana Mahsus Değil, Yılmazın Da Dili Çatallı Olur" Neşrolundu

Derneğimizin Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Özaydın’ın “Çatallı Dil Yılana Mahsus Değil, Yılmazın Da Dili Çatallı Olur” kitabı Türkçenin Kur’an-ı Kerim’den neşet etmiş bir lisan olduğunu kelimeler ve Türk hayatı üzerinden izah ediyor.

"SINIF BİLİNCİ - GÜZ"

Derneğimizin hazırladığı "SINIF BİLİNCİ" kitabının "GÜZ" nüshası neşroldu.