"ÇELİMLİ ÇALIM"IN İKİNCİ SAYISI ÇIKTI!

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı ikinci sayısı çıktı.24 sayfa olarak hazırlanan mecmuamızda dernek üyelerimizin yazıları ve Genel Başkanımızın "YÜK" adlı konuşmaları yer alıyor. 

“Bütün halkın değil, sadece millete mensubiyet ve aidiyet izhar edenlerin, yani “cumhur”un başkanı olması lazım. Millete mensubiyet ve aidiyeti reddedenlerin ise eğer Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşamak istiyorlarsa, “cumhur”a uymaları lazım. Bugün böyle mi? Millet kendini seçecek mi? Cumhur bir şey seçecek mi?”
 
İçindekiler : 
İsmet Özel – YÜK
Durmuş Küçükşakalak - Dinde Zorlama Değil, Zımmî Müslümanlık Yok
Lütfi Özaydın - Evlenen Evlenir
Gökhan Göbel - “CÜMBÜRBAŞKANI”
D.Celaleddin Kavas - Dikkatör Erdoğan
Faysal Toprak - “Elif Deyû” Başlasak Köprüler Yıkılacak
Mustafa Deveci - Gazze Gazı
Sinan Şahin - Kurtlu Doğum
Yahya Çiftci - Sakarya Meydan Muharabesi Kimin Hatır(at)ında?
Türk Şiirinin Son Yarım Asrı - YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye - 2 - Hazırlayan: Gökhan Göbel
Mustafa Tosun - Türk müsün Gâvur Musun? Atlı Bir Hayata Var mısın? Hakk’ın Divanı’na Çıkar mısın?
Halil Özkan - Nâfile… Ekmek, Pilot.
Özcan Çam - Hayatta Kalmak, Dünyada Kalmak.
D.Celaleddin Kavas - 14 Mayıs 1950’de Türk Milleti Demokrat Parti’yi Değil, İstiklâl Marşı’nı Seçti
Enes Aksu - Uçan Süpürgenin Üstünde Oturan Cadılar
Oruç Özel - Burada Bir Cami vardı, Fatma Sultan Camii
Sakarya Meydan Muharebesi’nin Provası: - Maraş Çete Harbi
M.Hamidullah Bekit - Olmayacak Duaya “Amen” Demek

Dergimize abone olmak isteyenler celimlicalim@gmail.com adresinden bilgi alabilirler.

"ÜÇ ZOR MESELE" NEŞROLDU

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in Üç Mesele ve Zor Zamanda Konuşmak kitapları bir arada ve yeni uzun bir dibace ile“ÜÇ ZOR MESELE” adıyla neşredildi. 

ALFABE DEĞİL ELİFBA

Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında kurulan Türk Dünyası Ortak Alfabe Komsiyonu’nun "ortak Türk alfabesi" adıyla 34 harfli bir alfabe üzerinde uzlaşmaya vardığı haberini ajanslar duyurdu. Ortak alfabenin müspet bir haber olduğunu veren bütün medya kuruluşları Sovyetler Birliği zamanında Asya'daki bütün o kavimlere Kiril alfabesinin dayatıldığından bahsediyorlar.

MUVAKKİTİN GÖZYAŞLARI RİSALESİ NEŞROLUNDU!

"MUVAKKİTİN GÖZYAŞLARI" risalesi aynı adlı sergimizin açılışında temin edilebilecektir.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN İKİNCİ SAYISI ÇIKTI!

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı ikinci sayısı çıktı.

İSTİKLÂL MARŞI ARŞİVİ

İstiklâl Marşımıza bugüne değin kim, ne gözle bakmış? İstiklâl Marşımız hakkında kim, ne zaman, ne söylemiş, ne yazmış?

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE ALTINCI NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin yeni nüshası neşrolundu. Bu cümleyi "Sınıf Bilinci’nin yeni muskası" diye kursak yadırganacaktı. Halbuki muska kelimesi nüshanın dilimizde aldığı başka bir şekildir.