"ÇELİMLİ ÇALIM"IN İKİNCİ SAYISI ÇIKTI!

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı ikinci sayısı çıktı.24 sayfa olarak hazırlanan mecmuamızda dernek üyelerimizin yazıları ve Genel Başkanımızın "YÜK" adlı konuşmaları yer alıyor. 

“Bütün halkın değil, sadece millete mensubiyet ve aidiyet izhar edenlerin, yani “cumhur”un başkanı olması lazım. Millete mensubiyet ve aidiyeti reddedenlerin ise eğer Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşamak istiyorlarsa, “cumhur”a uymaları lazım. Bugün böyle mi? Millet kendini seçecek mi? Cumhur bir şey seçecek mi?”
 
İçindekiler : 
İsmet Özel – YÜK
Durmuş Küçükşakalak - Dinde Zorlama Değil, Zımmî Müslümanlık Yok
Lütfi Özaydın - Evlenen Evlenir
Gökhan Göbel - “CÜMBÜRBAŞKANI”
D.Celaleddin Kavas - Dikkatör Erdoğan
Faysal Toprak - “Elif Deyû” Başlasak Köprüler Yıkılacak
Mustafa Deveci - Gazze Gazı
Sinan Şahin - Kurtlu Doğum
Yahya Çiftci - Sakarya Meydan Muharabesi Kimin Hatır(at)ında?
Türk Şiirinin Son Yarım Asrı - YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye - 2 - Hazırlayan: Gökhan Göbel
Mustafa Tosun - Türk müsün Gâvur Musun? Atlı Bir Hayata Var mısın? Hakk’ın Divanı’na Çıkar mısın?
Halil Özkan - Nâfile… Ekmek, Pilot.
Özcan Çam - Hayatta Kalmak, Dünyada Kalmak.
D.Celaleddin Kavas - 14 Mayıs 1950’de Türk Milleti Demokrat Parti’yi Değil, İstiklâl Marşı’nı Seçti
Enes Aksu - Uçan Süpürgenin Üstünde Oturan Cadılar
Oruç Özel - Burada Bir Cami vardı, Fatma Sultan Camii
Sakarya Meydan Muharebesi’nin Provası: - Maraş Çete Harbi
M.Hamidullah Bekit - Olmayacak Duaya “Amen” Demek

Dergimize abone olmak isteyenler celimlicalim@gmail.com adresinden bilgi alabilirler.

İstiklâl Marşı Derneği Yeni Yönetim Kurulunun görev taksimatı yapıldı

17.07.2010 tarihinde yapılan Genel Kurulumuzun ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu üyelerimizin görev taksimatı yapıldı.

"Ulusun, Korkma"

İnternet portalımızda altı senedir İstiklâl Marşı Arşivi bölümümüz var. Bu başlıkta İstiklal Marşı hakkında lehte-aleyhte ne yazıldıysa doğrudan mehazından iktibasla aynen ve bir yorumda bulunmadan neşrediyoruz.

"BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ" Neşredildi

"İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” serlevhalı konuşmalarının tümü derlenip “BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” adıyla neşredildi.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE DÖRDÜNCÜ NÜSHA NEŞROLUNDU!

İstiklâl Marşı Derneği olarak başından itibaren Türk milletinin veba ve kolera arasında tercih yapmak durumunda bırakılmasını kabul etmedik ve dayatılanların tercihmiş gibi sunulmasına karşı biz hep işimize baktık.

İSTİKLÂL MARŞI NASRULLAH CAMİİ'NİN İÇİNDE DEĞİL ANCAK AVLUSUNDA OKUTULDU

Fakat bu sene Nasrullah Camii'nde sadece Mevlid-i Şerifi okuyabildik. Bunu da cami mikrofonlarının görevlilerce kapatıldığı bir ortamda yapabildik.

PERGELİN YAZMAZ SİVRİ UCU NEŞROLUNDU!

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in “Pergelin Yazmaz Sivri Ucu” adlı yeni kitabı neşrolundu.

TÜRKELİ'NİN GELECEĞİ PANELİ İSTANBUL'DA YAPILDI

Panel ve Konser - 3 Muharrem 1447 Cumartesi, İstanbul