Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in yeni kitabı "Sondan Bir" neşrolundu. Serinin ilk kitabı olan "Sondan Bir" İsmet Özel'in hem Türk yazısıyla hem de Latin yazısıyla neşrolunan onuncu kitabıdır.
"Dünya şartlarını bir nimet bilip hayatımızı şartların elverdiği ölçüde biçimlendirmeği veya dünyaya gelmekle bir belâya uğradığımızı düşünüp yeni bir yaşama biçimi uğruna kurulu düzenle çatışmayı göze alabiliriz. Biz hangi tavrı benimsersek benimseyelim dünya olduğu yerde duruyordur. Elimizdeki imkân bir gün gelip her şeyin hesabını vereceğimizin bilincidir. Bu bilinç bizi kalabalıklar içinde erimekten koruduğu gibi bir fert olarak değerimizi fark etmemizi sağlar."
12 Rebiulahir 1447 (4 Ekim 2025) Cumartesi günü yapılacak olan "ELHAN-I VATAN" serlevhalı panelimizde açılacak sergiden,
TİYO Yayıncılıktan, İstiklâl Marşı Derneği Şubelerinden ve kitapçılardan temin edebilirsiniz.


OF NOT BEING A JEW kitabı, vaad edilmiş tüm şiirler ve internet portalımızın "Gün Işığı Şiir Görsün" kısmında neşrolmuş son şiirleri ihtiva eden hitama ermiş özel baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.
Çelimli Çalım Mecmuamızın on altıncı sayısı "DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK” manşeti ile neşroldu.
Çelimli Çalım Mecmuamızın on yedinci sayısı "İSTİKLÂL MARŞI’NI ANAYASA’YA KOYMAYANLAR, İSTİKLÂL MARŞI’NDAN ANAYASA ÇIKARAMAYANLAR” manşeti ile çıktı.
NECASETTEN BERAET
Cumhuriyet’in en meşhur kadın spikeri Jülide Gülizar’dır. Gülizar soyadı değildir. Soyadı Kanunu’na göre Farsça gül yanaklı anlamına gelen “gülizar”ı zaten soyadı olarak alamazdı.


