1446 İSTİKLÂL TAKVİMİ NEŞROLUNDU!
Biz Müslümanlar takvimimizi hicretle başlatıyoruz. Çünkü hicret bir inşa hareketinin başlangıcıdır. Kapitalizmin hegemonyasını kırmak kendi hakimiyetimizi tesis etmek için kendimize ait ne varsa onlara sarılmak, onları yükseltmekle muvazzafız. İstiklal Marşı Derneği olarak bu düsturla 14 senedir Müslüman takvimi ve Müslüman saatini esas alarak Türk yazısıyla ve her sene bir basamak yukarı çıkan, hiç yerinde saymayan, tekrara düşmeyen bir İstiklal Takvimi neşrediyoruz. İstiklal Takviminin 1446 senesine ait nüshası da bu saiklerle neşrolundu. Bu seneki takvimimizde resimli Türkçe elifbamız ile Kur'an okumayı bilen ama Türkçe okumayı henüz tecrübe etmemiş olanlar veyahut yeni öğrenenler için kısa ve cazip okuma temrinleri olan harekeli bölümlerimiz mevcut. Okuma metinleri olarak Türkeli'nin Gölleri başlıklı ve vatanımızdaki göllerin hususiyetlerinden, halihazırdaki durumlarından bahseden haritalı ve resimli metinler, Türk musikisine dair malumat ve anekdotların nakledildiği okuma parçaları ile Ahmet Rasim'in İstanbul hayatından bahsettiği ve Türkçe sevgisininin tezahürü olan metinler mevcut. Ayrıca tarih kitaplarının yazmadığı lakin Türk zihninde yer etmiş bazı hadiselerin aksettiği ve bilhassa Cemal Nadir'e ait olan ve kahir ekseriyeti de dergi sayfalarında kalmış karikatürler 1446 senesine ait İstiklal Takvimimizin bir başka cazip bölümü.
 
1446 İstiklal Takvimimizi İstiklal Marşı Derneği şubelerinden, TİYO Yayıncılık'tan, kitapçılardan ve internet üzerinden satış yapan yerlerden temin edebilirsiniz.

 

 
 
"HANYALI KONYA" Mecmuamızın İkinci Sayısı Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesinin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuamızın ikinci sayısı çıktı.

1447 RAMAZAN İMSAKİYELERİ

1447 senesine ait imsakiyemiz olması gerektiği gibi Müslüman Takvimi ve Müslüman Saati esas alınarak Müslüman Yazısı ile hazırlanmıştır.

"SONDAN ÜÇ" NEŞROLUNDU!

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in yeni kitabı "Sondan Üç" neşrolundu. Serinin üçüncü kitabı olan "Sondan Üç" İsmet Özel'in hem Türk yazısıyla hem de Latin yazısıyla neşrolunan onikinci kitabıdır. 

"VERME, DÜNYALARI ALSAN DA BU CENNET VATANI"

Misak-ı Milli haritalı ve Türk yazısıyla matbu harflerle neşrettiğimiz İstiklâl Marşı...

ŞUBE GENEL KURULLARI

İstiklâl Marşı Derneği Şubelerinin Olağan Genel Kurulları Şube Merkezlerinde yapılacaktır.

İSTANBUL ŞUBEMİZİN 6. OLAĞAN KURULU YAPILDI

İstanbul Şubemizin 6. Olağan Kurulu 8 Ramazan 1446 (8 Mart 2025) Cumartesi günü yapıldı.

ÖNCE TÜRK MÜ ORTAYA ÇIKMIŞTIR TÜRKÇE Mİ? PANELİ İSTANBUL'DA YAPILDI

Derneğimizin tertip ettiği Önce Türk mü Ortaya Çıkmıştır, Türkçe mi? serlevhalı panel 25 Recep 1446 Cumartesi günü İstanbul'da yapıldı.