"SINIF BİLİNCİ - KIŞ"

TİYO’nun "Türkçe’den İslâm’a Giriş" serisinin onuncu kitabı "Sınıf Bilinci"nin Kış nüshası neşrolundu. 

Kış geldi. Türk harfleriyle okuma yazma öğretmek istikametinde ikinci adımı attık. Okuma yazma öğrenmenin en pratik yollarından biri bize doğrudan tesir eden şeyleri mevzubahis etmek. Kış mevsiminde bilhassa kuzey yarımkürede yaşayan insanların çoğu soğukla karla iç içe yaşar. Sınıf Bilincinin Kış nüshası kış mevsiminin başta eşsiz Türk kültürü ve hayatı olmak üzere sair milletlerin hayatında tuttuğu yer ile alakalı resim ve metinlerle bezeli. Bunun haricinde tıpkı güz sayımızda olduğu gibi bilmeceler, hayvanlar, şiirler, Türk tarihi, Türk coğrafyası konularımıza devam ediyoruz. Kış sayımızda artan sayfa sayımızla beraber Türk Musikisi bahsine de bir girizgâh yaptığımızı müjdeleyelim. Yazımızın çocuklarımız gibi geleceğimiz olduğu bilinciyle Kış nüshasının cümle ümmet-i Muhammed’e hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyoruz.

KIŞ nüshası dernek şubelerimizden, TİYO Yayıncılık'tan, kitapçılardan ve internet üzerinden satış yapan sitelerden temin edilebilir.

"Sınıf Bilinci"ne abone olmak için de tiyokitap@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

İSMET ÖZEL - İSTANBUL ŞUBE KURULU KONUŞMASI (9 ŞABAN 1443 / 12 MART 2022)

Dünyanın ümidinin Hıristiyanlık değil İslâm olduğunu ilan etti Türkler dünyaya.

Önce Türk mü Ortaya Çıkmıştır, Türkçe mi?

Panel - 25 Recep 1446 Cumartesi - İstanbul

"Çatallı Dil Yılana Mahsus Değil, Yılmazın Da Dili Çatallı Olur" Neşrolundu

Derneğimizin Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Özaydın’ın “Çatallı Dil Yılana Mahsus Değil, Yılmazın Da Dili Çatallı Olur” kitabı Türkçenin Kur’an-ı Kerim’den neşet etmiş bir lisan olduğunu kelimeler ve Türk hayatı üzerinden izah ediyor.

NECASETTEN BERAET

Cumhuriyet’in en meşhur kadın spikeri Jülide Gülizar’dır. Gülizar soyadı değildir. Soyadı Kanunu’na göre Farsça gül yanaklı anlamına gelen “gülizar”ı zaten soyadı olarak alamazdı. 

İSTİKLÂL MARŞI NASRULLAH CAMİİ'NİN İÇİNDE DEĞİL ANCAK AVLUSUNDA OKUTULDU

Fakat bu sene Nasrullah Camii'nde sadece Mevlid-i Şerifi okuyabildik. Bunu da cami mikrofonlarının görevlilerce kapatıldığı bir ortamda yapabildik.

BİZE HER ŞEYİ ALLAH'IN BİLİYOR OLMASI KÂFİ GELMELİDİR

İstanbul şubemizde bayramlaştık. Fahri genel başkanımız İsmet Özel bayramlaşma münasebetiyle bir konuşma yaptı.

SUDAN SEBEP

Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu geçtiğimiz günlerde bir Denizcilik Bakanlığı değil de  bir Denizcilik Başkanlığı kurulacağından bahsetti.