ÇELİMLİ ÇALIM'IN YEDİNCİ SAYISI ÇIKTI

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızın yedinci sayısı çıktı.

Kırk sayfa olarak hazırlanan mecmuamızın kapağında “NEW TURKEY” TÜRKÇEYE “YENİ HİNDİ” OLARAK TERCÜME EDİLSİN manşeti var.

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in "YENİ TÜRKİYE: BİR CÜRM-İ MEŞHUT" serlevhalı yazısı yedinci sayımızda yayınlandı.

Ayrıca Bernard Lazare’nin 1894’te neşredilen L’antisémitisme, Son Histoire Et Ses Causes  (Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı) adlı eserinin ilk kısmı Fransızca metni ve İngilizce tercümesine ilave olarak Türkçedeki ilk tercümesi ile birlikte Çelimli Çalım’da tefrika edilmesine devam ediliyor.

Yedinci sayımızın içinde;

İsmet Özel - "YENİ TÜRKİYE: BİR CÜRM-İ MEŞHUT"

Durmuş Küçükşakalak - "YENİ OLMASINA YENİ LÂKİN KART"
Gökhan Göbel - "YENİ HİNDİYİ VATAN CEPHESİNDEKİLER TAHKİK EDECEK"
Mustafa Deveci - "SEYYID ONBAŞI’NIN NA?ŞI “YENI TÜRKIYE”YE MÜSAADE VERİR MI?"
Mustafa Tosun - "ATEŞİM VAR KÜLÜM YOK, BÜLBÜL OLDUM DİLİM YOK"
Fikret Demir - "AHDE VEFA VE İMAN KİM/NER-DE İMİŞ"
Lütfi Özaydın - "DEVLET, HARAM ve HELÂL"
Muhammed Sarı - "UÇUK HAYALLER VE BUÇUK İŞLER KARŞISINDA ESKİMEZ YAZIMIZ"
Salih Gezgiç - “TABU”SU ELİNDE TABULA RASA, TAPUSU EL İLİNDE"
Enes Aksu - "BİZİM YAZIMIZ"
Mehmet Ali Yeşil - "AT PAZARINDA OSSURTULAN EŞŞEKLER YA DA KEFEREYE MAHSUS AHVÂLİ BEYAN EYLER"
Hakkı Acar - "LEKELERE DÜŞMAN ÇAMAŞIRA DOST İSENIZ TEHLIKE HAYATINIZDA"
"YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye - 7" Hazırlayan: Gökhan Göbel.
Halit Çete -  "PARTİLERİN VATANI - VATANIN PARTİLERİ VAR MI?"
Özcan Çam - "KIZIL ELMA / BLAUE BLUME"
“Milli Hasıla Rağmına Tayyare Bileti” Hazırlayanlar: Gökhan Göbel, Seyfullah Köksal
Faysal Toprak - "27 MAYIS’IN “SUSUZ YAZ”I
Mehmet Keloğlu - "İBRET NAZARIYLA BAKMAK"
"Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı" Bernard Lazare - Tercüme: Serhat Toksöz
Oruç Özel –“ İSTANBUL'A BAKARAK NEFES ALMAK VE HIRLAMAK ÜZERİNE"
Halit Çete - "İSTİKLÂL’İN TAKVİMİ"

yazıları mevcuttur.

"Çatallı Dil Yılana Mahsus Değil, Yılmazın Da Dili Çatallı Olur" Neşrolundu

Derneğimizin Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Özaydın’ın “Çatallı Dil Yılana Mahsus Değil, Yılmazın Da Dili Çatallı Olur” kitabı Türkçenin Kur’an-ı Kerim’den neşet etmiş bir lisan olduğunu kelimeler ve Türk hayatı üzerinden izah ediyor.

ÜÇÜNCÜ GENEL KURULUMUZ ANKARA'DA YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği'nin üçüncü olağan genel kurulu 25 Mayıs Cumartesi günü Ankara'daki Genel Merkezimizde yapıldı.

ERBAİN TÜRK YAZISIYLA YENİDEN NEŞROLUNDU

İsmet Özel'in yeniden seslendirdiği Erbain, Türk Yazısıyla ve yeni ebadıyla ikinci defa neşrolundu

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE ALTINCI NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin yeni nüshası neşrolundu. Bu cümleyi "Sınıf Bilinci’nin yeni muskası" diye kursak yadırganacaktı. Halbuki muska kelimesi nüshanın dilimizde aldığı başka bir şekildir.

“BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” Çelimli Çalım'ın On Sekizinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on sekizinci sayısı “BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” manşeti ile çıktı.

"MASUN TÜRK EVİ, MEŞHUR OSMANLI KÂRHANESİ" Çelimli Çalım On Üçüncü Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on üçüncü sayısı "MASUN TÜRK EVİ, MEŞHUR OSMANLI KÂRHANESİ” manşeti ile  çıkıyor.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın Tanıtım Toplantısı Konya'da Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin Hanyalı Konya mecmuası tanıtım toplantısı yapıldı.

NAMUSTAN VATAN, VATANDAN NAMUS ÇIKARMAK

Kahramanmaraş Şubemizin 3. Olağan Kurulu dolayısıyla tertip ettiğimiz "Namustan Vatan, Vatandan Namus Çıkarmak" serlevhalı program 16 Şaban 1443 (19 Mart 2022)  Cumartesi günü yapıldı.