ÇELİMLİ ÇALIM'IN YEDİNCİ SAYISI ÇIKTI

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızın yedinci sayısı çıktı.

Kırk sayfa olarak hazırlanan mecmuamızın kapağında “NEW TURKEY” TÜRKÇEYE “YENİ HİNDİ” OLARAK TERCÜME EDİLSİN manşeti var.

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in "YENİ TÜRKİYE: BİR CÜRM-İ MEŞHUT" serlevhalı yazısı yedinci sayımızda yayınlandı.

Ayrıca Bernard Lazare’nin 1894’te neşredilen L’antisémitisme, Son Histoire Et Ses Causes  (Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı) adlı eserinin ilk kısmı Fransızca metni ve İngilizce tercümesine ilave olarak Türkçedeki ilk tercümesi ile birlikte Çelimli Çalım’da tefrika edilmesine devam ediliyor.

Yedinci sayımızın içinde;

İsmet Özel - "YENİ TÜRKİYE: BİR CÜRM-İ MEŞHUT"

Durmuş Küçükşakalak - "YENİ OLMASINA YENİ LÂKİN KART"
Gökhan Göbel - "YENİ HİNDİYİ VATAN CEPHESİNDEKİLER TAHKİK EDECEK"
Mustafa Deveci - "SEYYID ONBAŞI’NIN NA?ŞI “YENI TÜRKIYE”YE MÜSAADE VERİR MI?"
Mustafa Tosun - "ATEŞİM VAR KÜLÜM YOK, BÜLBÜL OLDUM DİLİM YOK"
Fikret Demir - "AHDE VEFA VE İMAN KİM/NER-DE İMİŞ"
Lütfi Özaydın - "DEVLET, HARAM ve HELÂL"
Muhammed Sarı - "UÇUK HAYALLER VE BUÇUK İŞLER KARŞISINDA ESKİMEZ YAZIMIZ"
Salih Gezgiç - “TABU”SU ELİNDE TABULA RASA, TAPUSU EL İLİNDE"
Enes Aksu - "BİZİM YAZIMIZ"
Mehmet Ali Yeşil - "AT PAZARINDA OSSURTULAN EŞŞEKLER YA DA KEFEREYE MAHSUS AHVÂLİ BEYAN EYLER"
Hakkı Acar - "LEKELERE DÜŞMAN ÇAMAŞIRA DOST İSENIZ TEHLIKE HAYATINIZDA"
"YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye - 7" Hazırlayan: Gökhan Göbel.
Halit Çete -  "PARTİLERİN VATANI - VATANIN PARTİLERİ VAR MI?"
Özcan Çam - "KIZIL ELMA / BLAUE BLUME"
“Milli Hasıla Rağmına Tayyare Bileti” Hazırlayanlar: Gökhan Göbel, Seyfullah Köksal
Faysal Toprak - "27 MAYIS’IN “SUSUZ YAZ”I
Mehmet Keloğlu - "İBRET NAZARIYLA BAKMAK"
"Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı" Bernard Lazare - Tercüme: Serhat Toksöz
Oruç Özel –“ İSTANBUL'A BAKARAK NEFES ALMAK VE HIRLAMAK ÜZERİNE"
Halit Çete - "İSTİKLÂL’İN TAKVİMİ"

yazıları mevcuttur.

"Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü" Kitabının İkinci Cildi Çıktı

TİYO Yayıncılığın on ikinci kitabı “Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü II”, Kasım 2012’de ilk cildi yayınlanmış “İstiklâl Yürüyüşleri” konuşmalarının ikinci kısmıdır.

"TÜRK OLMAK" PANELİ KASTAMONU'NDA YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneğinin 12. sene-i devriyesi münasebetiyle Nasrullah Camii'nde okunan mevlid-i şerif ve İstiklâl Marşının ardından "Türk Olmak" serlevhalı panelimiz Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu yapıldı.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE DÖRDÜNCÜ NÜSHA NEŞROLUNDU!

İstiklâl Marşı Derneği olarak başından itibaren Türk milletinin veba ve kolera arasında tercih yapmak durumunda bırakılmasını kabul etmedik ve dayatılanların tercihmiş gibi sunulmasına karşı biz hep işimize baktık.

KÜNYEDEN KİNAYE

Mehmet Akif hakkında yazılan kitapların hemen hepsinde Cenap Şahabettin’den iktibas edilen şu satırlara denk geliriz:

"DİL İLE İKRAR" Kitabı Neşrolundu.

Türk harfleri ile neşredilmiş dördüncü İsmet Özel kitabı Dil İle İkrar neşrolundu.

"ON BİR AYIN HİÇBİRİ" Misak-ı Milli İmsakiyeli Ramazan Hediyesi

Ümmet-i Muhammed‘in oruç tutmak suretiyle yekvücut olarak küfre ve bütün kafirlere meydan okuduğu zamandır Ramazan ayı.

İstiklâl Takviminin Yenisi Çıktı!

İstiklal Takvimini şubelerimizden ve TİYO Yayıncılık'tan temin edebilirsiniz.

ŞİİR KARTLARI

Derneğimizin hazırladığı on sekiz adet şiir kartı TİYO Yayıncılık'tan ve dernek şubelerimizden temin edilebilir.