İSTİKLÂL TAKVİMİ 1436 ÇIKTI

İstiklâl Takvimi’nin 1436 senesine ait nüshası yeni resimleri, yeni dersleri, yeni temrinleri ve yepyeni şekliyle neşrolundu. Bu senenin temrinleri dünya edebiyatından seçilmiş metinler ve şiirler halinde hazırlanmıştır.

TİYO Yayıncılık, dernek şubeleri, kitapçılar ve internet üzerinden kitap satan sitelerden takvim temin edilebilmektedir.

Takvimin yaprakları her güne bir ders gelecek şekildedir. “Elif” harfinden başlayarak önce harfleri, sonra kelimeler ile Türkçe okumanın ve yazmanın usulünü pratik bir şekilde 354 gün boyunca göstermektedir. Okumayı sökmeyi kolaylaştırmak için harflerin verildiği ilk derslerdeki kelimeler resimlendirilmiştir. Resmedilen kelimelerde, derse konu olan harfin başta, ortada ve sonda okunuşları esas alınmıştır.
Okumanın öğrenilmesi gibi yazı yazmanın da öğrenilmesi amaçlandığı için dersler hem düz yazı harfleri, hem de el yazısı hattı olan "rika" harfleri ile yazılmıştır. Bu sene okuma temrinleri metinler, şiirler, hikâyeler ve şarkılardan oluşmaktadır.

Takvimimiz, hicrî takvim olması sebebiyle Muharrem ayı ile başlar. Her takvim yaprağında ay ve gün isimleri, ayrıca eskimez yazı ile kaçıncı günde olunduğu yazılıdır. Böylece hem hicrî ayların öğrenilmesi, hem sayılara aşina olunması, hem de gün isimlerinin nasıl yazıldığının bilinmesine imkân sağlanmıştır. Namaz vakitleri ise ezanî vakte göre yazılmıştır. Ezanî vakitler mahallî olup, her gün akşam namazının 12:00 olması esasına göre işler. Her gün akşam ezanında saatlerin 12:00'a ayarlanması ile takvimdeki saatlere göre namaz kılınabilmektedir. İlâveten her güne ait gün uzaması veya kısalması da gösterilmiştir. Her takvim yaprağında o gün vukû bulmuş bir hâdise veya bir hadis-î şerif de bulunmaktadır. Ayrıca her güne ait ayın halleri de verilmiştir. Eskimez yazı okumayı bilenler için yazmaya, okumayı bilmeyenler için de hem okumaya hem de yazmaya başlamalarına "İstiklâl Takvimi" yardımcı olacaktır.

Müslüman olarak itibar ettiğimiz takvim ve harfler ikmâl edilmiş dinin, tamamlanmış nimetin dışında düşünülemez. Tarih takvimle tarih olur. Sadece biz Müslümanların tarihi değil, modern manada tüm insanlık tarihi Hicret’le başlamıştır. Bugün Hicrî Takvim isimlendirmesi ile bildiğimiz kamerî takvim Allah katındaki takvimdir. Yerler ve gökler bu takvime göre yaratılmıştır. Dünyada olup biten bütün hâdiseler bu takvime göre cereyan eder. Melekler bu takvime göre işlerini yapar ve bir gün kıyamet de bu takvime göre kopacaktır.

Bu sâiklerle  hem gerçek zamanın neresinde olduğumuzu hem de yazımızın aslına olan vukûfiyeti temin etmek amacıyla İstiklâl Takvimi’nin 1436 senesine ait nüshasını hazırladık.

DÖRDÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURULUMUZ YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği'nin Dördüncü Olağan Genel Kurulu 21 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da yapıldı.

"İSLÂM SENİ KORKUTUYOR, DEMEK Kİ KÂFİRSİN" Çelimli Çalım'ın Onuncu Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın onuncu sayısı "İSLÂM SENİ KORKUTUYOR, DEMEK Kİ KÂFİRSİN" manşetiyle çıkıyor.

TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR PANELİ

"TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR" kitabının neşrolunması münasebetiyle İstanbul'da Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel himayesinde 2 Cemaziyelevvel 1441 Cumartesi günü İstanbul'da tertiplenen panelin tam metni:

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE BİRİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin ikinci merhalesindeyiz. Evvelce Güz, Kış, Bahar, Yaz olarak dört nüsha neşrettiğimiz Sınıf Bilinci’ni bu sene sekiz nüsha neşredeceğiz.

OF NOT BEING A JEW Kitabının Yeni Baskısı Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği Fahri Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in OF NOT BEING A JEW kitabının vaat edilmiş tüm şiirler ve son şiirlerini ihtiva eden hitama ermiş yeni baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.

İstiklâl Marşı Derneği Yeni Yönetim Kurulunun görev taksimatı yapıldı

17.07.2010 tarihinde yapılan Genel Kurulumuzun ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu üyelerimizin görev taksimatı yapıldı.