"YAZIMIZ" KİTABI NEŞROLDU

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı "Türkçe'den İslam'a Giriş" Serimizin ikinci kitabı "YAZIMIZ" neşroldu.

Yazımızın elimizden alınmasının arefesinde Asmai Yusuf Samih'in 1927'de kaleme alıp neşrettiği bu kitap, Latin harflerini başımıza saranların niyet ve gayelerini teşhir etmesinden maada; yazının tarihini ihtiva etmesi, yazı-din-millet-modernleşme meselelerine dair zihin açıcı izahlar getirmesi bakımından da pek müstefiddir. Bu münasebetle eser, hem asıl harfleriyle hem de Latin harfleriyle yeniden tab? ve neşredilmiş, çift kapaklı olarak hazırlanmıştır.

Müellifin hayatını ve kitaplarını anlatan birer yazı ile bir de takriz ilave ettiğimiz kitap, 8 Kasım Cumartesi günü Konya'da tertip ettiğimiz "Kafirler ve Türk Milliyetçileri" Seminerinden kurulacak kitap sergisinden temin edilecektir.

Kitabın takrizinin bir kısmı şöyledir:

Türkçe'nin İslâm harflerinden başka bir yazı ile imlâsı ve ifadesi mümkün olmadığı için Kur’ân harflerine rücu etmemiz, lisanımızın geleceği ve selâmeti cihetiyle artık elzemdir. Bunun Türkiye’nin bekasını isteyen ve Türk Milleti’nin tarihten silinmesini arzu etmeyenler tarafından artık anlaşılması gerekir. Kur’ân harfleri ile münasebetimiz nispetinde Türklük, Türkiye ve Türk milleti dünyada mevcudiyetini hissettirecektir. Çünkü bu üç mefhum bütün varlığını İslâm’a borçludur.

Son Onüç Senede Yayınlanmamış "İrtica Elden Gidiyor" Kitabının Yeni Baskısı Çıktı

Genel Başkanımız İsmet Özel'in son onüç senede yayınlanmamış olan "İrtica Elden Gidiyor" kitabının gözden geçirilmiş yeni baskısı TİYO Yayınlarından çıktı.

"EN BÜYÜK SERMAYENİN VAZGEÇEMEDİĞİ” Çelimli Çalım On Dördüncü Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on dördüncü sayısı "EN BÜYÜK SERMAYENİN VAZGEÇEMEDİĞİ” manşeti ile çıktı.

MUVAKKİTİN GÖZYAŞLARI RİSALESİ NEŞROLUNDU!

"MUVAKKİTİN GÖZYAŞLARI" risalesi aynı adlı sergimizin açılışında temin edilebilecektir.

MİLLİ MEVCUDİYETİN PROBLEM OLMAKTAN ÇIKTIĞI BİR TÜRKİYE ANCAK KENDİNE BİR YOL BULABİLİR

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Ramazan Bayramı'nın ikinci günü İstanbul Şubemizdeki bayramlaşma dolayısıyla yaptığı konuşmanın metni. 2 Şevval 1443

"SINIF BİLİNCİ" MECMUAMIZIN RAMAZAN NÜSHASI NEŞROLUNDU!

Sınıf Bilinci Ramazan nüshası Ramazan-ı Şerif'in bir gelenek, bir kültür mirası olarak algılanması karşısında hem şeklen hem de mahiyeti itibariyle...