"ÇELİMLİ ÇALIM"IN İKİNCİ SAYISI ÇIKTI!

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı ikinci sayısı çıktı.24 sayfa olarak hazırlanan mecmuamızda dernek üyelerimizin yazıları ve Genel Başkanımızın "YÜK" adlı konuşmaları yer alıyor.

“Bütün halkın değil, sadece millete mensubiyet ve aidiyet izhar edenlerin, yani “cumhur”un başkanı olması lazım. Millete mensubiyet ve aidiyeti reddedenlerin ise eğer Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşamak istiyorlarsa, “cumhur”a uymaları lazım. Bugün böyle mi? Millet kendini seçecek mi? Cumhur bir şey seçecek mi?”

İçindekiler :
İsmet Özel – YÜK
Durmuş Küçükşakalak - Dinde Zorlama Değil, Zımmî Müslümanlık Yok
Lütfi Özaydın - Evlenen Evlenir
Gökhan Göbel - “CÜMBÜRBAŞKANI”
D.Celaleddin Kavas - Dikkatör Erdoğan
Faysal Toprak - “Elif Deyû” Başlasak Köprüler Yıkılacak
Mustafa Deveci - Gazze Gazı
Sinan Şahin - Kurtlu Doğum
Yahya Çiftci - Sakarya Meydan Muharabesi Kimin Hatır(at)ında?
Türk Şiirinin Son Yarım Asrı - YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye - 2 - Hazırlayan: Gökhan Göbel
Mustafa Tosun - Türk müsün Gâvur Musun? Atlı Bir Hayata Var mısın? Hakk’ın Divanı’na Çıkar mısın?
Halil Özkan - Nâfile… Ekmek, Pilot.
Özcan Çam - Hayatta Kalmak, Dünyada Kalmak.
D.Celaleddin Kavas - 14 Mayıs 1950’de Türk Milleti Demokrat Parti’yi Değil, İstiklâl Marşı’nı Seçti
Enes Aksu - Uçan Süpürgenin Üstünde Oturan Cadılar
Oruç Özel - Burada Bir Cami vardı, Fatma Sultan Camii
Sakarya Meydan Muharebesi’nin Provası: - Maraş Çete Harbi
M.Hamidullah Bekit - Olmayacak Duaya “Amen” Demek

Dergimize abone olmak isteyenler celimlicalim@gmail.com adresinden bilgi alabilirler.

SAKARYA TEMSİLCİLİĞİMİZ AÇILIYOR, 3 KASIM CUMARTESİ

İstiklâl Marşı Derneği Sakarya Temsilciliği açılıyor.

NİÇİN BU KİTAP VİTRİNDE DEĞİL - İsmet Özel Himayesinde Panel, 3 Kasım Cumartesi, Sakarya

3 Kasım Cumartesi günü İstiklal Marşı Derneği Sakarya Temsilciliği açılışı basın toplantısının ardından ikindi namazını müteakip Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" kitabının neşri münasebetiyle "Niçin Bu Kitap Vitrinde Değil" serlevhalı panel yapılacaktır.

ÜÇÜNCÜ GENEL KURULUMUZ ANKARA'DA YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği'nin üçüncü olağan genel kurulu 25 Mayıs Cumartesi günü Ankara'daki Genel Merkezimizde yapıldı.

DÖRDÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURULUMUZ YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği'nin Dördüncü Olağan Genel Kurulu 21 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da yapıldı.

KALIN TÜRK Kitabının Güncellenmiş, Günce Ellenmiş Yeni Hali Neşroldu

İşinize gelir veya gelmez; ama hakikat bu: Türk olmakla Türk vatanında olmak tarihin akışı marifetiyle özdeş kılındı.

"İSPİRTO TÜRK" Neşrolundu

Türkçeden İslâm'a Giriş serimizin yeni kitabı “İspirto Türk” neşrolundu. Kitabın ismi Türkçede hususi bir şekil alan ispirto kelimesinin ruh, can ve espri kelimeleriyle alakası göz