"İSTİKLÂL TAKVİMİ 1435" ÇIKTI

İstiklâl Takviminin 1435 senesine ait nüshasının dağıtımına başlandı.

Yeni şekli, yeni kapağı, yeni dersleri ve yeni temrinatıyla İstiklâl Takvimin bu seneki nüshası dernek şubelerimizden ve TİYO yayıncılıktan temin edilebilecektir.

Takvimin yaprakları hergüne bir ders gelecek şekilde hazırlanmıştır. “Elif” harfinden başlayarak önce harfler sonra kelimeler ile Türkçe okumanın ve yazmanın dilbilgisini pratik bir şekilde 354 gün boyunca göstermektedir. Okunmayı sökmeyi kolaylaştırmak için harflerin verildiği ilk derslerdeki kelimeler resimlendirilmiştir. Resmedilen kelimelerde, derse konu olan harfin başta, ortada ve sonda okunuşları esas alınmıştır. Sayılar, Esma-ül Hüsna, şehir isimleri, İstiklâl Marşı gibi birçok kelime ve cümlenin nasıl okunduğu ve yazıldığı da ilerleyen derslerde gösterilmektedir.

Okumanın öğrenilmesi gibi yazı yazmanında öğrenilmesi amaçlandığı için dersler hem düz yazı harfleri hem de el yazısı hattı olan "rika" harfleri ile yazılmıştır. Bu sene okuma temrinleri metinler, şiirler, hikayeler ve şarkılardan oluşmaktadır.

Takvimimiz, hicri takvim olması sebebiyle Muharrem Ayı ile başlar. Her takvim yaprağında ay ve gün isimleri ile eskimez yazı ile kaçınıcı günde olunduğu yazılırdır. Böylece hem hicri ayların öğrenilmesi hem de sayılara aşina olunması hem de gün isimlerinin nasıl yazıldığının bilinmesine imkan sağlanmıştır. Namaz vakitleri ise ezani vakte göre yazılmıştır. Ezani vakitler mahalli olup, hergün akşam namazının 12:00 olması esasına göre işler. Hergün akşam ezanında saatlerin 12:00'ye ayarlanması ile takvimdeki saatlere göre namaz kılınabilinmektedir. İlaveten hergüne ait gün uzaması veya kısalması da gösterilmiştir. Her takvim yaprağında o gün vukû bulmuş bir hadise veya bir hadis-î Şerif de bulunmaktadır. Ayrıca hergüne ait ayın halleri de verilmiştir. Eskimez yazı okumayı bilenler için yazmayı, okumayı da bilmeyenler için hem okumaya hem de yazmaya başlamalarına "İstiklâl Takvimi" yardımcı olacaktır.

Müslüman olarak itibar ettiğimiz takvim ve harfler ikmâl edilmiş dinin, tamamlanmış nimetin dışında düşünülemez. Tarih takvimle tarih olur. Sadece biz Müslümanların tarihi değil; modern manada tüm insanlık tarihi Hicret’le başlamıştır. Bugün Hicrî Takvim isimlendirmesi ile bildiğimiz kamerî takvim Allah katındaki takvimdir. Yerler ve gökler bu takvime göre yaratılmıştır. Dünyada olup biten bütün hadiseler bu takvime göre cereyan eder. Melekler bu takvime göre işlerini yapar ve bir gün kıyamet de bu takvime göre kopacaktır.

Bu sâiklerle  hem gerçek zamanın neresinde olduğumuzu hem de yazımızın aslına olan vukûfiyeti temin etmek amacıyla İstiklâl Takvimi hazırladık.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE DÖRDÜNCÜ NÜSHA NEŞROLUNDU!

İstiklâl Marşı Derneği olarak başından itibaren Türk milletinin veba ve kolera arasında tercih yapmak durumunda bırakılmasını kabul etmedik ve dayatılanların tercihmiş gibi sunulmasına karşı biz hep işimize baktık.

"SINIF BİLİNCİ - GÜZ"

Derneğimizin hazırladığı "SINIF BİLİNCİ" kitabının "GÜZ" nüshası neşroldu.

ELHAN-I ŞİTA

Eskiden İstanbul'a senenin ilk karı düşünce o gün matbuattaki İstanbul gazetelerinin birinci sayfasında Cenab Şehabeddin'in Elhan-ı Şıta (1897) şiiri neşredilirmiş.

TÜRK VARLIĞINA SARILMAK - PANEL VE KONSER

"Türk Varlığına Sarılmak" paneli  28 Şevval 1443 (29 Mayıs) Pazar günü İstanbul'da yapıldı.

MİLLİ MEVCUDİYETİN PROBLEM OLMAKTAN ÇIKTIĞI BİR TÜRKİYE ANCAK KENDİNE BİR YOL BULABİLİR

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Ramazan Bayramı'nın ikinci günü İstanbul Şubemizdeki bayramlaşma dolayısıyla yaptığı konuşmanın metni. 2 Şevval 1443

İstiklâl Marşı Derneği Yeni Yönetim Kurulunun görev taksimatı yapıldı

17.07.2010 tarihinde yapılan Genel Kurulumuzun ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu üyelerimizin görev taksimatı yapıldı.

SAAT 11

Mehmet Akif'in Asım kitabında bir ramazan vakası vardır. Köse İmam bu vakayı "saat 11 sularındaydı" diye anlatmaya başlar.

"ŞİİR OKUMA KILAVUZU" Yeni Önsözü İle Neşredildi

TİYO Yayıncılığın onuncu kitabı Şiir Okuma Kılavuzu yeni edisyonu ile neşredilmiştir.