"İSTİKLÂL TAKVİMİ 1435" ÇIKTI

İstiklâl Takviminin 1435 senesine ait nüshasının dağıtımına başlandı.

Yeni şekli, yeni kapağı, yeni dersleri ve yeni temrinatıyla İstiklâl Takvimin bu seneki nüshası dernek şubelerimizden ve TİYO yayıncılıktan temin edilebilecektir.

Takvimin yaprakları hergüne bir ders gelecek şekilde hazırlanmıştır. “Elif” harfinden başlayarak önce harfler sonra kelimeler ile Türkçe okumanın ve yazmanın dilbilgisini pratik bir şekilde 354 gün boyunca göstermektedir. Okunmayı sökmeyi kolaylaştırmak için harflerin verildiği ilk derslerdeki kelimeler resimlendirilmiştir. Resmedilen kelimelerde, derse konu olan harfin başta, ortada ve sonda okunuşları esas alınmıştır. Sayılar, Esma-ül Hüsna, şehir isimleri, İstiklâl Marşı gibi birçok kelime ve cümlenin nasıl okunduğu ve yazıldığı da ilerleyen derslerde gösterilmektedir.

Okumanın öğrenilmesi gibi yazı yazmanında öğrenilmesi amaçlandığı için dersler hem düz yazı harfleri hem de el yazısı hattı olan "rika" harfleri ile yazılmıştır. Bu sene okuma temrinleri metinler, şiirler, hikayeler ve şarkılardan oluşmaktadır.

Takvimimiz, hicri takvim olması sebebiyle Muharrem Ayı ile başlar. Her takvim yaprağında ay ve gün isimleri ile eskimez yazı ile kaçınıcı günde olunduğu yazılırdır. Böylece hem hicri ayların öğrenilmesi hem de sayılara aşina olunması hem de gün isimlerinin nasıl yazıldığının bilinmesine imkan sağlanmıştır. Namaz vakitleri ise ezani vakte göre yazılmıştır. Ezani vakitler mahalli olup, hergün akşam namazının 12:00 olması esasına göre işler. Hergün akşam ezanında saatlerin 12:00'ye ayarlanması ile takvimdeki saatlere göre namaz kılınabilinmektedir. İlaveten hergüne ait gün uzaması veya kısalması da gösterilmiştir. Her takvim yaprağında o gün vukû bulmuş bir hadise veya bir hadis-î Şerif de bulunmaktadır. Ayrıca hergüne ait ayın halleri de verilmiştir. Eskimez yazı okumayı bilenler için yazmayı, okumayı da bilmeyenler için hem okumaya hem de yazmaya başlamalarına "İstiklâl Takvimi" yardımcı olacaktır.

Müslüman olarak itibar ettiğimiz takvim ve harfler ikmâl edilmiş dinin, tamamlanmış nimetin dışında düşünülemez. Tarih takvimle tarih olur. Sadece biz Müslümanların tarihi değil; modern manada tüm insanlık tarihi Hicret’le başlamıştır. Bugün Hicrî Takvim isimlendirmesi ile bildiğimiz kamerî takvim Allah katındaki takvimdir. Yerler ve gökler bu takvime göre yaratılmıştır. Dünyada olup biten bütün hadiseler bu takvime göre cereyan eder. Melekler bu takvime göre işlerini yapar ve bir gün kıyamet de bu takvime göre kopacaktır.

Bu sâiklerle  hem gerçek zamanın neresinde olduğumuzu hem de yazımızın aslına olan vukûfiyeti temin etmek amacıyla İstiklâl Takvimi hazırladık.

"İLTİFAT AĞYAREDİR DOST ACI SÖYLER" Neşrolundu

TİYO Yayıncılık “Türkçeden İslâma Giriş” serisine bir telif eser daha kattı.

KALIN TÜRK Kitabının İlaveli Katmerli Yeni Baskısı

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in KALIN TÜRK kitabının “Gözden Geçirilmiş, Katmerli, İlaveli” yeni baskısı yapıldı.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN İKİNCİ SAYISI ÇIKTI!

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı ikinci sayısı çıktı.

Kalın Türk'ün Yeni Baskısı Yapıldı

Genel Başkanımızın "KALIN TÜRK" kitabının gözden geçirilmiş yeni baskısı TİYO Yayınları'ndan çıktı.

"Kırk Hadis" Kitabının Yeni Baskısı Çıktı

TİYO Yayıncılığın on dördüncü kitabı “KIRK HADİS” İsmet Özel’in yaptığı radyo konuşmalarından derlenmiştir.

MÜSLÜMANIN İLK VAZİFESİ TERÖRİST OLMAKTIR! - “Yeni Kana Yasa / Yenik Anayasa” paneli yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin “Yeni Kana Yasa / Yenik Anayasa” adlı paneli 10 Ekim Cumartesi günü Ankara'da gerçekleştirildi.

"HANYALI KONYA" Mecmuamız Çıktı

Konya Şubemiz HANYALI KONYA adlı bir mecmua neşrediyor.

"Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü" Kitabının İkinci Cildi Çıktı

TİYO Yayıncılığın on ikinci kitabı “Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü II”, Kasım 2012’de ilk cildi yayınlanmış “İstiklâl Yürüyüşleri” konuşmalarının ikinci kısmıdır.