"İSTİKLÂL TAKVİMİ 1435" ÇIKTI

İstiklâl Takviminin 1435 senesine ait nüshasının dağıtımına başlandı.

Yeni şekli, yeni kapağı, yeni dersleri ve yeni temrinatıyla İstiklâl Takvimin bu seneki nüshası dernek şubelerimizden ve TİYO yayıncılıktan temin edilebilecektir.

Takvimin yaprakları hergüne bir ders gelecek şekilde hazırlanmıştır. “Elif” harfinden başlayarak önce harfler sonra kelimeler ile Türkçe okumanın ve yazmanın dilbilgisini pratik bir şekilde 354 gün boyunca göstermektedir. Okunmayı sökmeyi kolaylaştırmak için harflerin verildiği ilk derslerdeki kelimeler resimlendirilmiştir. Resmedilen kelimelerde, derse konu olan harfin başta, ortada ve sonda okunuşları esas alınmıştır. Sayılar, Esma-ül Hüsna, şehir isimleri, İstiklâl Marşı gibi birçok kelime ve cümlenin nasıl okunduğu ve yazıldığı da ilerleyen derslerde gösterilmektedir.

Okumanın öğrenilmesi gibi yazı yazmanında öğrenilmesi amaçlandığı için dersler hem düz yazı harfleri hem de el yazısı hattı olan "rika" harfleri ile yazılmıştır. Bu sene okuma temrinleri metinler, şiirler, hikayeler ve şarkılardan oluşmaktadır.

Takvimimiz, hicri takvim olması sebebiyle Muharrem Ayı ile başlar. Her takvim yaprağında ay ve gün isimleri ile eskimez yazı ile kaçınıcı günde olunduğu yazılırdır. Böylece hem hicri ayların öğrenilmesi hem de sayılara aşina olunması hem de gün isimlerinin nasıl yazıldığının bilinmesine imkan sağlanmıştır. Namaz vakitleri ise ezani vakte göre yazılmıştır. Ezani vakitler mahalli olup, hergün akşam namazının 12:00 olması esasına göre işler. Hergün akşam ezanında saatlerin 12:00'ye ayarlanması ile takvimdeki saatlere göre namaz kılınabilinmektedir. İlaveten hergüne ait gün uzaması veya kısalması da gösterilmiştir. Her takvim yaprağında o gün vukû bulmuş bir hadise veya bir hadis-î Şerif de bulunmaktadır. Ayrıca hergüne ait ayın halleri de verilmiştir. Eskimez yazı okumayı bilenler için yazmayı, okumayı da bilmeyenler için hem okumaya hem de yazmaya başlamalarına "İstiklâl Takvimi" yardımcı olacaktır.

Müslüman olarak itibar ettiğimiz takvim ve harfler ikmâl edilmiş dinin, tamamlanmış nimetin dışında düşünülemez. Tarih takvimle tarih olur. Sadece biz Müslümanların tarihi değil; modern manada tüm insanlık tarihi Hicret’le başlamıştır. Bugün Hicrî Takvim isimlendirmesi ile bildiğimiz kamerî takvim Allah katındaki takvimdir. Yerler ve gökler bu takvime göre yaratılmıştır. Dünyada olup biten bütün hadiseler bu takvime göre cereyan eder. Melekler bu takvime göre işlerini yapar ve bir gün kıyamet de bu takvime göre kopacaktır.

Bu sâiklerle  hem gerçek zamanın neresinde olduğumuzu hem de yazımızın aslına olan vukûfiyeti temin etmek amacıyla İstiklâl Takvimi hazırladık.

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1437 ÇIKTI!

Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE ALTINCI NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin yeni nüshası neşrolundu. Bu cümleyi "Sınıf Bilinci’nin yeni muskası" diye kursak yadırganacaktı. Halbuki muska kelimesi nüshanın dilimizde aldığı başka bir şekildir.

İSMET ÖZEL - İSTANBUL ŞUBE KURULU KONUŞMASI (9 ŞABAN 1443 / 12 MART 2022)

Dünyanın ümidinin Hıristiyanlık değil İslâm olduğunu ilan etti Türkler dünyaya.

1445 İSTİKLÂL TAKVİMİ NEŞROLUNDU!

Hicreti başlangıç kabul etmek dünyayı Müslim-gayrimüslim olarak ikiye ayırmak, takvim olarak İslam takvimini, saat olarak İslam saatini ve yazı olarak İslam yazısını benimsemek demektir.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE SEKİZİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU!

8. nüshamız İsmet Özel’in “Kaçmak İsterken Vuruldu” şiiriyle açılıyor. Devamında bir de şiirin lugatçesi var.

İSTİKLÂL TAKVİMİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI - "BUNDAN AHSEN TAKVİM BULAMAYACAKSINIZ"

İstiklâl Marşı Derneğini tertip ettiği "Bundan Ahsen Takvim Bulamayacaksınız" serlevhalı İstiklâl Takviminin tanıtım toplantısı 29 Zilhicce 1437 günü yapıldı.

TÜRK VARLIĞINA SARILMAK - PANEL VE KONSER

"Türk Varlığına Sarılmak" paneli  28 Şevval 1443 (29 Mayıs) Pazar günü İstanbul'da yapıldı.