Anayasacılık Karmaşası Tartışmalarına Karşı Tarafımızı Gösterdiğimiz Bültenimiz Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği yeni anayasa meselesinde ve tartışmalarında tab’an bir taraftır. Tabiiyetini, el’an anayasanın degiştirilmesi teklif edilemeyecek maddeleri içinde İstiklâl Marşı’nın yer alması sağlar. Bidayette ise Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını İstiklâl Marşı’na borçlu olması bu tabii hali pekiştirip, mayalar. Birçok alanda suni taraflar üretmekte mahir ve cömert davranan tek dişi kalmış canavarın anayasa değişikliği meselesinde de tarafları hazır, bekliyor. Tarafların ortak yanı hem yapay hem yapmacık oluşlarıdır. Sanayi ürünü bir mamul özelliği taşıyan her taraf aynı taraftır. İstiklâl Marşı Derneği tab’an bir taraftır. Bir 'Sivil Toplum Kuruluşu' olmaması hasebiyle anayasa konusunda “söz alan” değil, Türk Milleti adına “söz sahibi” olandır. Anayasa değişikliği meselesinde İstiklâl Marşı’nın yeri, toplumsal sözleşme anlayışını iptal eden bir milli mutabakat metni olarak merkezîdir.

Hazırladığımız bültende Tanzimat Fermanı’ndan bu yana hukukî ve siyasî oldu-bittilerle şekilsiz, renksiz, kokusuz hale getirilmeye çalışılan Türkiye’de başımıza ne geldiğini izah ediyoruz. Türkiye’yi Dünya Sistemi’nin uydusu yapma vetiresinin anayasalarla olan paralelliğine dikkat çekiyoruz. Her anayasanın bir darbe anayasası olduğunu bilerek, her anayasa macerası ile kötüden betere giden bir ülkede, “yeni anayasa” adı altında kimin hangi darbeyi kime vurduğunu / vuracağını ve Türkiye’yi nereye götürdüğünü / götüreceğini açığa çıkarıyoruz.

"Anayasa'dan İstiklâl Marşı Çıkmaz, İstiklâl Marşı'ndan Anayasa Çıkar" serlevhalı bültenimizi şubelerimizden temin edebilirsiniz.

KALIN TÜRK Kitabının İlaveli Katmerli Yeni Baskısı

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in KALIN TÜRK kitabının “Gözden Geçirilmiş, Katmerli, İlaveli” yeni baskısı yapıldı.

“Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” Belgeselinin İstanbul'daki İlk Gösterimi Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin hazırladığı “Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” adlı belgesel İstanbul’da ilk olarak 6 Mart 2013 Çarşamba akşamı Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gösterildi.

URFA İSTİKLÂL MÜCAHEDESİ

Şanlıurfa şehri Türkiye’nin bir parçası değildir; Türkiye Şanlıurfa’nın büyütülmüş bir hâlidir. Eğer dünyada Türkiye diye bir yer varsa bu, Urfa’nın 780.000 kilometrekareye çıkarılmış/büyütülmüş olmasındandır.

PAZAR OLA RAMAZAN KUMANYALARI

Pazar Ola iki çeşit ramazan kumanyası hazırlamıştır

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1440, Neşrolundu

İstiklâl Takviminin 1440 senesine ait yeni nüshası neşrolundu.

MİLLİ MEVCUDİYETİN PROBLEM OLMAKTAN ÇIKTIĞI BİR TÜRKİYE ANCAK KENDİNE BİR YOL BULABİLİR

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Ramazan Bayramı'nın ikinci günü İstanbul Şubemizdeki bayramlaşma dolayısıyla yaptığı konuşmanın metni. 2 Şevval 1443

DERNEĞİMİZDE BAYRAMLAŞIYORUZ

İstanbul Şubemizde Bayramın 2. günü (2 Şevval 1443 Salı) öğle namazını müteakip bayramlaşıyoruz.

"MASUN TÜRK EVİ, MEŞHUR OSMANLI KÂRHANESİ" Çelimli Çalım On Üçüncü Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on üçüncü sayısı "MASUN TÜRK EVİ, MEŞHUR OSMANLI KÂRHANESİ” manşeti ile  çıkıyor.