İSTİKLÂL TAKVİMİ'NİN 1444 SENESİNE AİT NÜSHASI NEŞROLUNDU!

14 asır önce hicreti başlangıç kabul ettik. Ölçümüzü hicretten önce-hicretten sonra şeklinde belirledik. İstiklal Marşı Derneği olarak hicretin manasını kavramayı esas sayıyoruz. Biz önce hicret ederek ve akabinde Mekke'yi fethederek dünya üzerinde Müslümandan daha üstün bir varlık olmadığını bütün aleme gösterdik. Bunu da bileğimizin hakkıyla yaptık. Hicret bize İslami bir geleceği hedef ittihaz etmeyi, İslami bir hayatın yükseltilmesini esas gaye saymayı öğretti. Buna istinaden 12 senedir kendi yazımızla hicri takvim neşrediyoruz. Takvimimizde derneğimizin şubelerinin de bulunduğu beş vilayetimizin ( İstanbul, Ankara, Konya, Kahramanmaraş ve Adana) namaz vakitlerini ezani saate göre dercediyoruz. Hıristiyan takvimine göre ayarlanma zilletine karşı kendi şerefimize sahip çıkıyoruz.

Bu seneki takvimimizde Kur’an-ı Kerim okumayı bilip de Türkçe okumayı tecrübe etmemiş olanlar için harekeli okuma metinleri hazırladık. Bununla beraber Asr-ı Saadet'teki hadiseleri de vuku bulduğu aya göre tanzim ederek takvimimizde neşrediyoruz. Türk Denizi'nin Balıkları, Hayvan İsimleri Lugatçesi bölümlerimiz hem resimli olarak hem de Türk Edebiyatı'na akseden numuneleriyle 1444 takvimimizde yer alıyor. Neyi nasıl dememiz gerektiği hususunda yol gösterici olması için Kamus-i Türki'den misal cümleler seçtiğimiz bir diğer resimli bölümümüz de ayrıca mevcut.

GELE GELE GELDİK BİR KARA TAŞA

İçinden geçirildiğimiz karantinalı günlerin kırkı çıktığına göre üzerine konuşabilir, gücümüz yettiğince adını koyabiliriz. Kâfirlerin cenneti, Mü’minlerin zindanı bu dünyada cereyan eden katakulli, düzenbazlık, dolandırıcılık ve yalanların aslını öğrenmek bunların...

"ŞİRKİN ORTALIĞI, ORTAK VATAN ŞİRKETİ" - Çelimli Çalım'ın On Beşinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on beşinci sayısı "ŞİRKİN ORTALIĞI, ORTAK VATAN ŞİRKETİ” manşeti ile çıktı.

"Türkleşmek Yahut Amerikanlaşmak; Üçüncü Bir Yol Yok!"

"Türkleşmek Yahut Amerikanlaşmak; Üçüncü Bir Yol Yok!" paneli İstanbul'da yapıldı.

"VE'L-ASR" Neşroldu

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in “Ve’l-Asr” ve “Neyi Kaybettiğini Hatırla” kitapları birlikte TİYO’nun 15. Kitabı olarak “Ve’l-Asr” adı ile neşroldu.