SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE YEDİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

İsmet Özel 14 sene önce "Resulullah’a hakaret edildiğinde nasıl şahit olabiliyorsunuz?” diye sual etmişti. Ve gürültü patırtı ile değil Müslümanlığımıza sahip çıkarak bu meseleleri halledebileceğimizi söylemişti. 14 sene sonra gürültü patırtı arttı ve fakat Müslümanlığımıza sahip çıkmak meselesi ne hale geldi? İki kelime üzerinden bir değerlendirme yapabiliriz: Faiz ve feraiz. 14 senedir faize bulaşanların ve miras yüzünden davalık olan ailelerin sayısı korkunç boyutlara ulaştı. Bu sebeple kafirlerin yeni hakaretleri daha çok gürültü kopardı. Gürültü kafirlerin kafirliklerini bastırmadığı gibi asıl meselenin de üstünü örtüyor.

Sınıf Bilinci kafirlerin dayattığı gündemden azade ve Müslümanlığımıza sahip çıkmak meselesini esas sayarak gürültüsüz patırtısız yoluna devam ediyor. İkinci Merhale Yedinci Nüsha Şair Türk İsmet Özel’in 1992’de, altı senelik bir aradan sonra yayınladığı ilk şiir olan “Mevsimlerin İnsana Yaptığı Fenalıklar” ile açılıyor. Devamında şiirin daha çok yanlış anlaşılmalardan ibaret olan akisleri ve şekil yönünden farklılığının Türk şiirinin idamesi hususunda aslında neye işaret ettiğini izah eden bir yazı var.

“Hakikatli Yar İsen Mektubunu Sıkça Yaz” bölümünde diğer sayılarımızda olduğu gibi Namık Kemal’in bir mektubu yer alıyor. İlaveten Mehmet Akif’in Kur’an’a zihnen müracaat ederek Türkçe’nin doğru bir şekilde imla edilebileceğini temayüz ettirdiği bir mektubu ve bu çerçevede kaleme alınan iki yazı var.

Türk İstanbul başlığında semt isimlerinin manasını anlatmaya devam ediyoruz. Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma ve Arif Olan Anlasın başlıklarında da anadilimize eğilerek neyi nasıl dememiz gerektiğini öğrenmeye ve öğretmeye devam ediyoruz.

Sınıf Bilinci mecmuaları dernek şubelerimiz, TİYO Yayıncılık ve kitapçılardan temin edilebilmektedir.

"TARİHİN TÜRKÇESİ" - PANEL VE KONSER, 1 MUHARREM 1444, İSTANBUL

"Tarihin Türkçesi" paneli İstanbul'da yapıldı.

Son Onüç Senede Yayınlanmamış "İrtica Elden Gidiyor" Kitabının Yeni Baskısı Çıktı

Genel Başkanımız İsmet Özel'in son onüç senede yayınlanmamış olan "İrtica Elden Gidiyor" kitabının gözden geçirilmiş yeni baskısı TİYO Yayınlarından çıktı.

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1436 ÇIKTI

İstiklâl Takvimi’nin 1436 senesine ait nüshası yeni resimleri, yeni dersleri, yeni temrinleri ve yepyeni şekliyle neşrolundu.

"Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü" Kitabının İkinci Cildi Çıktı

TİYO Yayıncılığın on ikinci kitabı “Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü II”, Kasım 2012’de ilk cildi yayınlanmış “İstiklâl Yürüyüşleri” konuşmalarının ikinci kısmıdır.

HANYALI KONYA Mecmuamızın 7. Sayısı Çıktı

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının yedinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan "İsmet Özel’in Hangi Cehennemde Olduğu Kimsenin Umurunda Değilse Benim Hiç Değil" manşetiyle çıktı.

"SINIF BİLİNCİ - GÜZ"

Derneğimizin hazırladığı "SINIF BİLİNCİ" kitabının "GÜZ" nüshası neşroldu.

“Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” Belgeselinin İstanbul'daki İlk Gösterimi Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin hazırladığı “Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” adlı belgesel İstanbul’da ilk olarak 6 Mart 2013 Çarşamba akşamı Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gösterildi.