SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE YEDİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

İsmet Özel 14 sene önce "Resulullah’a hakaret edildiğinde nasıl şahit olabiliyorsunuz?” diye sual etmişti. Ve gürültü patırtı ile değil Müslümanlığımıza sahip çıkarak bu meseleleri halledebileceğimizi söylemişti. 14 sene sonra gürültü patırtı arttı ve fakat Müslümanlığımıza sahip çıkmak meselesi ne hale geldi? İki kelime üzerinden bir değerlendirme yapabiliriz: Faiz ve feraiz. 14 senedir faize bulaşanların ve miras yüzünden davalık olan ailelerin sayısı korkunç boyutlara ulaştı. Bu sebeple kafirlerin yeni hakaretleri daha çok gürültü kopardı. Gürültü kafirlerin kafirliklerini bastırmadığı gibi asıl meselenin de üstünü örtüyor.

Sınıf Bilinci kafirlerin dayattığı gündemden azade ve Müslümanlığımıza sahip çıkmak meselesini esas sayarak gürültüsüz patırtısız yoluna devam ediyor. İkinci Merhale Yedinci Nüsha Şair Türk İsmet Özel’in 1992’de, altı senelik bir aradan sonra yayınladığı ilk şiir olan “Mevsimlerin İnsana Yaptığı Fenalıklar” ile açılıyor. Devamında şiirin daha çok yanlış anlaşılmalardan ibaret olan akisleri ve şekil yönünden farklılığının Türk şiirinin idamesi hususunda aslında neye işaret ettiğini izah eden bir yazı var.

“Hakikatli Yar İsen Mektubunu Sıkça Yaz” bölümünde diğer sayılarımızda olduğu gibi Namık Kemal’in bir mektubu yer alıyor. İlaveten Mehmet Akif’in Kur’an’a zihnen müracaat ederek Türkçe’nin doğru bir şekilde imla edilebileceğini temayüz ettirdiği bir mektubu ve bu çerçevede kaleme alınan iki yazı var.

Türk İstanbul başlığında semt isimlerinin manasını anlatmaya devam ediyoruz. Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma ve Arif Olan Anlasın başlıklarında da anadilimize eğilerek neyi nasıl dememiz gerektiğini öğrenmeye ve öğretmeye devam ediyoruz.

Sınıf Bilinci mecmuaları dernek şubelerimiz, TİYO Yayıncılık ve kitapçılardan temin edilebilmektedir.

"ÇELİMLİ ÇALIM: KİMİN ÇALIMI KİME?" PANELİ YAPILDI

Çelimli Çalım: Kimin Çalımı Kime? panelinin metni.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN DÖRDÜNCÜ SAYISI ÇIKTI!

Derneğimizin yayınladığı "Çelimli Çalım" mecmuamızın dördüncü sayısı çıktı.

"Çatallı Dil Yılana Mahsus Değil, Yılmazın Da Dili Çatallı Olur" Neşrolundu

Derneğimizin Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Özaydın’ın “Çatallı Dil Yılana Mahsus Değil, Yılmazın Da Dili Çatallı Olur” kitabı Türkçenin Kur’an-ı Kerim’den neşet etmiş bir lisan olduğunu kelimeler ve Türk hayatı üzerinden izah ediyor.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN ÜÇÜNCÜ SAYISI ÇIKTI!

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı üçüncü sayısı çıktı. 24 sayfa olarak hazırlanan mecmuamızda dernek üyelerimizin yazıları ve Genel Başkanımız ile yapılan "İstiklâl Harbi Bitti Diyenler Tasfiye Edilmeli!" adlı mülakat yer alıyor.

"BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ" Neşredildi

"İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” serlevhalı konuşmalarının tümü derlenip “BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” adıyla neşredildi.

BENZERSİZ BİR İÇ DENİZ: TÜRK DENİZİ

Türk denizi deyince, Orta Asya’da kuruyan bir “iç deniz”den bahsetmiyoruz. Türklere Orta Asya’da bir köken icat edilmesi günü gelince Türkleri oraya postalamak içindir.

"ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” Çelimli Çalım'ın On İkinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on ikinci sayısı "ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” manşeti ile çıktı.

TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in yeni yazı dizisi "TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ" her cuma günü internet portalımızda yayınlanacaktır.